ostatné

Ako si prenajať pozemok na výstavbu obchodu

Obsah:

Ako si prenajať pozemok na výstavbu obchodu

Video: Mestské zastupiteľstvo v Novej Bani 29.12.2020 2024, Júl

Video: Mestské zastupiteľstvo v Novej Bani 29.12.2020 2024, Júl
Anonim

Prenájom pôdy na výstavbu maloobchodného zariadenia môže byť výhodnejšie ako jeho kúpa. Papierovanie je však zdĺhavý a problematický proces, ktorý si vyžaduje trpezlivosť.

Image

Hodnota pôdy stúpa ročne. Nákup stránky pre podnikanie je čoraz ťažší. Najoptimálnejšou možnosťou pre niektorých podnikateľov je rozhodnutie prijať pôdu napríklad na výstavbu obchodu. Postup registrácie pôdy má niekoľko nuancií. Je potrebné vyriešiť a koordinovať s mestskými úradmi všetky otázky týkajúce sa miesta, kde sa bude budúci stavebný projekt nachádzať.

Výber pracoviska, koordinačné práce

Ak chcete nájsť vhodné miesto, musíte sa obrátiť na mestskú obec, odbor architektúry. Ich databáza obsahuje množstvo informácií o všetkých pozemkoch, ktoré patria do mestských hraníc a jej okolia. Po získaní informačného osvedčenia a uistení sa, že pôda, ktorú sa vám páči, patrí obci, je potrebné objasniť, či existujú nejaké zákazky na výstavbu obchodu.

Potom by mal podnikateľ napísať mestskej správe vyhlásenie o počiatočnom schválení miesta, kde plánuje výstavbu. O tejto žiadosti rozhodujú správne orgány, zvyčajne oddelenie architektúry. Posúdenie žiadosti môže trvať niekoľko týždňov, približne 1 - 2 mesiace.

Na základe informácií zo štátneho katastra nehnuteľností sa rozhoduje. Bude pozitívne, ak sa neporuší urbanistické a environmentálne normy. Povolenie umožňujúce výstavbu je uvedené v príslušnom zákone, tento akt sa vydáva žiadateľovi.

Akt o výbere pôdy po tom musí byť dohodnutý s viacerými organizáciami, ktoré sú zodpovedné za výstavbu budov. Možno bude musieť podnikateľ vykonať environmentálny audit a získať povolenie na stavebné práce od pamiatkových úradov pamiatok a mestských zariadení. Ďalej by ste mali dostať zdravotno-epidemiologickú správu v Rosreestri. Okrem toho bude potrebné dospieť k podobnému záveru od Agentúry pre ochranu životného prostredia.

Odporúčaná