Druhy činností

Ako uzavrieť zmluvu na odstránenie pevného odpadu

Ako uzavrieť zmluvu na odstránenie pevného odpadu

Video: Vicki Arroyo: Let's prepare for our new climate 2024, Júl

Video: Vicki Arroyo: Let's prepare for our new climate 2024, Júl
Anonim

Neexistencia zmluvy na vývoz tuhého komunálneho odpadu (MSW) môže viesť nielen k znečisteniu životného prostredia, problémom so susedmi, ale aj k sankciám. Na správne uzavretie zmluvy je potrebné venovať pozornosť viacerým aspektom.

Image

Návod na použitie

1

Nájdite vhodného dodávateľa, ktorý bude pravidelne a čestne pracovať a dodržiavať všetky zákony a dohody. Obráťte sa na priateľov a vodcov susedných organizácií, možno vám môžu poradiť v takej spoločnosti. Prečítajte si reklamy v novinách, médiách, na internete, porovnajte ceny a recenzie o práci.

2

Uistite sa, že máte licenciu na vývoz pevného odpadu a ďalšie dokumenty, ktoré určujú legitimitu spoločnosti.

3

Obráťte sa na manažéra vybranej organizácie a začnite diskutovať o podmienkach zmluvy. Dozviete sa viac o možnostiach poskytovania celého radu služieb, ktoré potrebujete: nakladanie, preprava a vykladanie odpadu. Okrem toho možno budete potrebovať aj recykláciu - každá položka by mala byť uvedená v zmluve.

4

Ihneď premýšľajte nad všetkými maličkosťami, aby ste sa k nim po chvíli nevrátili. Napríklad možno budete potrebovať nádobu na odpad určitého typu alebo možnosť dodatočných letov v dňoch pred sviatkami - to všetko uveďte v zmluve.

5

Zaistite, aby všetky limity a ceny za služby deklarované v čase písania boli uvedené v zmluve. Okrem toho by sa mali jasne a jednoznačne uviesť všetky podmienky zmeny cien v priebehu času, je žiaduce, aby ich dodávateľ nemohol jednostranne zmeniť.

6

Nezabudnite do zmluvy o vývoze tuhého odpadu uviesť tieto body: pracovný harmonogram, termíny platby, objem a povaha zneškodneného odpadu, druh prepravy, podmienky spolupráce atď.

7

V zmluve uveďte pokuty a straty, ktoré sa môžu dodávateľovi uložiť v prípade predčasného alebo nekvalitného zberu odpadu.

Venujte pozornosť

Ak si prenajmete izbu, možno už uzavrel zmluvu o zbere odpadu. V takom prípade sa uistite, že je uvedený v prenájme. Skopírujte si túto zmluvu pre seba a ponechajte si kópiu so sebou, takže vždy máte príležitosť dokázať svoju pozíciu.

Odporúčaná