obchodné

Ako uzavrieť spoločnosť

Ako uzavrieť spoločnosť

Video: Vidorra - sladký život podnikateľa na Kube 2024, Júl

Video: Vidorra - sladký život podnikateľa na Kube 2024, Júl
Anonim

Dnes existuje veľa ľudí, ktorí chcú otvoriť svoje podnikanie. Teraz, za prevládajúcich trhových podmienok, to nie je nijak zvlášť ťažké - existoval by počiatočný kapitál. Ako ukazuje prax, je oveľa ťažšie zatvoriť spoločnosť, ktorá už existuje. Zvážte, ako to urobiť, ak je to z istých dôvodov náhle potrebné (napríklad LLC).

Image

Návod na použitie

1

Ak ste zakladateľom spoločnosti a rozhodnete sa ju zatvoriť, musíte najskôr kontaktovať daňový úrad s vyhlásením o jeho likvidácii. Poskytnite daňovému úradu oznámenie (formulár P15001) a vaše rozhodnutie ako zakladateľa likvidácie spoločnosti. Okrem toho musia byť tieto dokumenty predložené najneskôr do troch dní odo dňa rozhodnutia o likvidácii spoločnosti.

2

O činnostiach likvidačnej komisie musíte tiež informovať daňový úrad pomocou osobitného formulára vzorky P15002.

3

Ak má vaša spoločnosť veriteľov, musíte ich informovať o svojom želaní uzavrieť spoločnosť prostredníctvom časopisu „State Registration Herald“. Vaši veritelia majú právo predložiť peňažné pohľadávky do 2 mesiacov od dátumu ich oznámenia.

4

Mali by ste vziať do úvahy, že pri likvidácii spoločnosti sa postup pri odpočte dane trochu mení. Najskôr musia byť splatené všetky dlhy voči štátnemu rozpočtu a rozpočtovým organizáciám, ako aj voči Federálnej službe sociálnej ochrany. Potom je potrebné vyplácať mzdy zamestnancom vrátane príspevku v súvislosti s prepustením počas likvidácie podniku. A až potom by ste mali platiť so všetkými ostatnými veriteľmi.

5

Po 2 mesiacoch vypracovať predbežnú likvidačnú súvahu a potom ju predložiť registračnému orgánu spolu s vyplneným formulárom P15003.

6

Na úspešné dokončenie likvidácie spoločnosti musíte daňovému úradu v mieste registrácie predložiť tieto vyplnené formuláre a dokumenty: Р16001, prijatie platby štátnej dane, likvidačná súvaha, doklad potvrdzujúci informácie poskytnuté personifikovaným účtovníctvom územnej FIU. Tento zoznam dokumentov je vyčerpávajúci.

7

Potom príslušný orgán vykoná zápis do Jednotného štátneho registra právnych subjektov, po ktorom bude vaša spoločnosť považovaná za likvidovanú, tj právnická osoba ukončí svoju činnosť legálne.

Odporúčaná