ostatné

Ako nakupovať tovar v Číne

Ako nakupovať tovar v Číne

Video: Dovoz z Číny alebo Objednávka Tovaru z Alibaby | Návod 2024, Jún

Video: Dovoz z Číny alebo Objednávka Tovaru z Alibaby | Návod 2024, Jún
Anonim

Obchodný obrat Ruska s Čínou rastie iba každý rok. Stabilný rast výroby v tejto krajine naznačuje, že nákup tovaru v Číne bude ziskový po mnoho nasledujúcich rokov. Pri každom nákupe je však potrebné zohľadniť právne jemnosti.

Image

Budete potrebovať

  • - internet;

  • - odvolanie sa na colné orgány;

Návod na použitie

1

Ak potrebujete kúpiť tovar pre osobnú potrebu v rámci batožiny, Čína vás nesklame. Dnes sa veľa výrobkov z tejto krajiny už dlho nespája so spotrebným tovarom. Cestujte do Šanghaja alebo do miest na juhu krajiny, ako je napríklad Guangzhou. Každý sprievodca vám pomôže získať predstavu o najväčších nákupných centrách v týchto mestách. Dodávky v sektore spotrebného tovaru sú bez preháňania mimo grafov. Nemali by ste nakupovať v Pekingu alebo v severovýchodných provinciách (napríklad Manchuria). Tieto oblasti sa považujú za „raketoplánový raj“, ale priemerný kupujúci pravdepodobne neuspokojí cenu alebo rozsah.

2

Ak chcete kúpiť tovar na komerčné účely, musíte nájsť výrobcu alebo dodávateľa. Nie všetky čínske továrne majú vývoznú licenciu, takže v 70% prípadov budete rokovať so sprostredkovateľskou vývoznou spoločnosťou. Protistranu môžete nájsť sami na výstavách alebo prostredníctvom internetu pomocou veľkých zdrojov, napríklad made-in-china.com alebo export.cn. Na týchto stránkach nájdete priame kontakty sprostredkovateľov a výrobcov akéhokoľvek tovaru, kontaktujte ich a diskutujte o všetkých podmienkach spolupráce.

3

Pokiaľ ide o colné zvyklosti, zaregistrujte svoju spoločnosť ako účastníka zahraničného obchodu. Ak ste súkromná osoba, uzavrite dohodu s oddelením jednotlivých služieb. Uveďte podrobný popis výrobkov, ktoré plánujete kúpiť. Colný maklér vás prevedie výškou ciel a daní, ktoré budete musieť zaplatiť. Pokúste sa vyčistiť tovar, keď je na ceste.

4

Po podpísaní zmluvy s čínskym dodávateľom nájdite prepravnú spoločnosť. Jej zástupca by sa mal spojiť s čínskou stranou a prediskutovať dátum a dodacie podmienky. Nekontaktujte čínsku prepravnú spoločnosť, aj keď sú služby lacnejšie. Je lepšie rokovať s ruskými zástupcami. Dohoda, ktorou sa zaručí právna ochrana vašej transakcie dodávky tovaru.

5

Po odoslaní tovaru poskytnite colnému sprostredkovateľovi kópie nasledujúcich dokumentov:

1. Zmluva a špecifikácia

2. Faktúra

3. Technický opis tovaru

4. Transakčný pas vydávaný bankou

5. Zmluva a faktúra od dopravnej spoločnosti

6. Osvedčenie o pôvode

7. Vývozné vyhlásenie v čínštine.

8. Nákladné listy Ak ste uskutočnili nákup od fyzických osôb, dovozné clo sa vypočíta na základe colných údajov. V tomto prípade bude colná hodnota tovaru spravidla veľmi vysoká. Preto je vhodné mať pri kúpe tovaru v Číne všetky uvedené dokumenty.

Venujte pozornosť

Ak kupujete tovar na komerčné použitie v Hongkongu, nezabudnite, že bude podliehať dvojitému clu. Pošlite takýto náklad prepravnou spoločnosťou registrovanou v Číne.

Užitočné rady

V prípade akýchkoľvek nákupov v Číne nezabudnite vyjednávať. Môžete získať významnú zľavu, aj keď cenovka má pevnú cenu.

  • Oficiálna webová stránka colných orgánov Ruskej federácie
  • nákup tovaru v Číne

Odporúčaná