ostatné

Ako vyplniť objednávku zásob

Ako vyplniť objednávku zásob

Video: GS1 Standards for Order to Cash 2024, Júl

Video: GS1 Standards for Order to Cash 2024, Júl
Anonim

V súvislosti so súpisom hotovosti by sa v súpisoch v podnikoch mal vypracovať príkaz na súpis. Dokument má jednotnú formu, schválenú vyhláškou Goskomstatu Ruska č. 88 z 18.8.1998, obsahuje názov predmetu overovania, zloženie členov komisie a ďalšie povinné údaje.

Image

Budete potrebovať

  • - personálny stôl;

  • - dokumenty spoločnosti;

  • - objednávkový formulár zásob;

  • - inventár.

Návod na použitie

1

Vo forme inventarizačného poriadku zadajte názov svojej spoločnosti v súlade s chartou alebo iným ustanovujúcim dokumentom alebo meno, priezvisko, prostredné meno jednotlivca v súlade s vodičským preukazom, vojenským preukazom, pasom alebo iným identifikačným dokumentom. Uveďte názov štrukturálnej jednotky, v ktorej sa má inventarizácia vykonať v súlade s personálnou tabuľkou platnou v tejto organizácii. Napíšte kód svojej spoločnosti pre all-ruský kvalifikátor podnikov a organizácií. Priradiť číslo dokumentu a dátum zostavenia.

2

Zadajte príslušný dátum slovami do príslušného poľa. Zadajte mená pozícií, priezviská, iniciály zamestnancov, ktoré budú súčasťou inventarizačnej provízie. Predpokladá sa, že počet členov takejto komisie by mal byť najmenej tri osoby. Uveďte názov funkcie, priezvisko, iniciály predsedu komisie. Zvyčajne ide o vedúceho štrukturálnej jednotky, kde by sa mal audit vykonávať, zástupcu riaditeľa, obchodného riaditeľa alebo iného špecialistu, ktorý zastáva riadiace funkcie.

3

Uveďte názov predmetu zásob, ktorým môžu byť položky zásob, hotovosť a iný majetok alebo záväzok. Zadajte dôvod, ktorý slúžil ako príkaz na vypracovanie. Môže ísť o precenenie zásob, ich overenie, zmenu finančne zodpovedných osôb, napríklad pokladníka, skladovateľa. Uveďte dátum súpisu, dátum jeho začiatku a konca. Napíšte dátum, kedy musia byť materiály o výsledkoch inventarizácie (zásoby, osvedčenia o inventári) predložené účtovnému oddeleniu spoločnosti na vykonanie úprav.

4

Právo na podpísanie objednávky na inventarizáciu, rovnako ako na akýkoľvek iný administratívny dokument, má vedúci podniku alebo iná oprávnená osoba. Mal by uviesť meno svojho príspevku, priezvisko, iniciály, svoj osobný podpis.

Vzorová objednávka inventára

Odporúčaná