ostatné

Ako zaregistrovať štítok

Ako zaregistrovať štítok

Video: SATEL e-Academy e58 - ABAX 2 – Stand-alone mode - part 1 - registering wireless devices 2024, Júl

Video: SATEL e-Academy e58 - ABAX 2 – Stand-alone mode - part 1 - registering wireless devices 2024, Júl
Anonim

Aby boli vaše výrobky jedinečné, vytvorte štítok (logo, ochranná známka). Potom vykonajte svoju registráciu v Rospatent, ktorá predstavuje množstvo požiadaviek predpísaných v politike tohto orgánu. Potom budete oprávneným vlastníkom ochrannej známky, môžete zakázať jej používanie iným spoločnostiam.

Image

Budete potrebovať

  • - základné dokumenty spoločnosti alebo cestovný pas žiadateľa;

  • - formulár žiadosti o registráciu štítka;

  • - MKTU;

  • - navrhnutý štítok.

Návod na použitie

1

Štítok sa spravidla skladá zo slovných, grafických alebo trojrozmerných označení. Pri jej vytváraní majte na pamäti, že musí byť jedinečný a nesmie sa podobať existujúcim ochranným známkam. Nakreslite logo, ktoré skutočne charakterizuje váš produkt. Názov ochrannej známky nesmie obsahovať meno alebo priezvisko známej literárnej osobnosti, ani názov štátu alebo medzinárodných organizácií.

2

Navrhnite niekoľko štítkov (len pre prípad), ako je možné, že logo, ktoré ste vytvorili, už existuje. A čo je najdôležitejšie, dodržiavajte všetky požiadavky, aby registračný orgán nemal pochybnosti o tom, že ide o vašu ochrannú známku.

3

Použite medzinárodný klasifikátor tovaru a služieb. Definujte zoznam produktov, ktoré sa budú predávať pod vytvoreným štítkom. Rozdeľte tovar do tried. Spravte to správne, inak budete musieť logo zaregistrovať viackrát.

4

Určite, kto bude zákonným zástupcom značky. Môžete ho zaregistrovať vo svojom mene (spoločnosti) alebo v inej spoločnosti, ktorá sa bude naďalej podieľať na výrobe tovaru. Upozorňujeme, že ak sa rozhodnete urobiť z držiteľa autorských práv inú organizáciu, uzavrite s ňou licenčnú zmluvu.

5

Vyplňte žiadosť o registráciu štítku. Jeho forma je schválená uznesením Rospatenta č. 32. Zadajte doň osobné údaje žiadateľa alebo názov organizácie, ktorá bude držiteľom autorských práv na logo. Uveďte adresu bydliska jednotlivca alebo adresu sídla podniku.

6

Zadajte popis štítku v aplikácii. Uveďte druh loga (volumetrické, slovné, zvukové, svetelné atď.), Množstvo, význam (štítok a jeho jednotlivé prvky, ak pozostáva z niekoľkých častí). Napíšte zoznam produktov, ktoré bude predstavovať vyvinuté logo.

7

Vyplnenú žiadosť odošlite na Rospatent. Pripojiť k nemu zakladajúce dokumenty podniku, charta kolektívneho loga (ak ju bude používať niekoľko organizácií), potvrdenie o zaplatení štátnej povinnosti.

Ako zaregistrovať ochrannú známku

Odporúčaná