ostatné

Ako poistiť náklad na prepravu

Ako poistiť náklad na prepravu

Video: Nadměrný náklad Hradec Králové - Mělník 2024, Júl

Video: Nadměrný náklad Hradec Králové - Mělník 2024, Júl
Anonim

V procese prepravy je náklad vystavený rôznym rizikám - môže byť odcudzený, vozidlo sa môže dostať do nehody, tovar sa môže v dôsledku dažďa namočiť. Ak chcete získať finančné prostriedky na stratený alebo poškodený náklad, zakúpte si poistnú zmluvu.

Image

Návod na použitie

1

Vyberte poisťovňu. Posúdiť jeho spoľahlivosť, finančnú stabilitu. Venujte pozornosť skúsenostiam na trhu poistenia nákladu. Poistná udalosť sa môže vyskytnúť v ktoromkoľvek bode po celej dĺžke trasy a vybraná spoločnosť musí začať konať okamžite - aby sa zabezpečil príchod geodeta, aby za úhradu prijímala dokumenty z inej krajiny.

2

Zistite poistnú sadzbu. Ak to chcete urobiť, zavolajte poisťovacej spoločnosti alebo vyplňte formulár na výpočet na webovej stránke Tarifa závisí od druhu nákladu (drahšie poistenie krehkého a tekutého tovaru), trasy, vozidla, balenia, nákladov na prepravu tovaru. Ak vynásobíte tarifu vyjadrenú odborníkom spoločnosti (od 0, 05 do 0, 7%) cenou nákladu, dostanete sumu splatného poistného.

3

Pozorne si prečítajte pravidlá poistenia nákladu. Vysvetľujú postup pri platbách pri výskyte poistnej udalosti, riziká, ktoré majú byť poistené, a štandardné vylúčenia z krytia. Venujte pozornosť koncepcii odpočítateľnej sumy, čo je výška škody, ktorú poisťovateľ nenahradí. Ak dávate prednosť uzavretiu zmluvy bez odpočítateľnej sumy, poistná sadzba bude vyššia. Poisťovacie spoločnosti vo všeobecnosti ponúkajú poistnú zmluvu za podmienok „so zodpovednosťou za všetky riziká“, čo najviac pokrývajú všetky možné udalosti. Povedzte poisťovateľovi, či chcete do poistenia zahrnúť riziká spojené s nakladaním a vykladaním tovaru, skladovaním v sklade.

4

Vyplňte žiadosť o poistenie nákladu. Formulár si môžete stiahnuť na internetovej stránke poisťovne, požiadať zamestnanca o jeho zaslanie faxom alebo e-mailom. Informácie požadované v žiadosti sa týkajú nákladu, spôsobu jeho prepravy, nákladov, poistných podmienok. Na žiadosť poisťovateľa poskytnite kópie dokladov potvrdzujúcich hodnotu tovaru, faktúry. Na základe vyplnenej žiadosti poisťovateľ vystaví poistnú zmluvu a vystaví faktúru.

5

Zaplaťte účet. Poisťovateľ vám poskytne 2 kópie poistnej zmluvy, podpíše ich, vloží pečať organizácie. Ponechajte si jednu kópiu pre seba, druhú preneste na poisťovateľa.

Odporúčaná