obchodné

Aké dokumenty sú potrebné na otvorenie masážneho salónu

Aké dokumenty sú potrebné na otvorenie masážneho salónu
Anonim

„Masážne“ podnikanie je lákavé. Je to príležitosť, ktorá ľuďom prinesie zdravotné výhody a potešenie a zisky pre seba a vašu spoločnosť. Otvorenie vlastného masážneho salónu však nie je také ľahké, preto musíte zhromaždiť veľa dokumentov

Image

Návod na použitie

1

Musíte si zvoliť právnu formu podnikania a zaregistrovať sa. Masážny salón je možné vydať ako samostatnú podnikateľskú činnosť. Ak to chcete urobiť, musíte prejsť postupom registrácie, získať DIČ (daňové identifikačné číslo) od daňovej služby a zaplatiť štátny poplatok. Na registráciu IP budete potrebovať nasledujúce dokumenty: žiadosť o štátnu registráciu IP, pas vašej IP (kópia), potvrdenie o zaplatení štátnej povinnosti, DIČ (kópia), vaše kontakty (adresa, telefónne číslo a ďalšie kontaktné informácie).

2

V All-Russian Klasifikátor Typu ekonomických Činností nájdite kód, ktorý zodpovedá vášmu druhu činnosti - bude tiež potrebné ho uviesť. Po registrácii IP dostanete osvedčenie o registrácii fyzickej osoby ako IP, doklad o pridelení DIČ a výpis z jednotného štátneho registra jednotlivých podnikateľov (EGRIP). Potom budete musieť zvoliť daňový systém.

3

Keď si vyberiete miestnosť pre salón, bude potrebné získať povolenie na jeho prevádzku od zamestnancov SES a hasičov. Musia zabezpečiť, aby boli priestory bezpečné pre pracovníkov a návštevníkov. Je preto logické kontaktovať SES a hasičov vopred, aby zistili presné požiadavky na miestnosť.

4

Ďalším krokom je licencovanie. Masáž je lekárska služba, preto je potrebné získať licenciu. Aby ste to dosiahli, musíte tiež zhromaždiť celý balík dokumentov, ktoré by mali byť predložené na posúdenie Federálnej službe pre zdravotný dohľad. Útechou je, že tento postup bude potrebné dokončiť iba raz, pretože licencia sa vydáva raz a navždy.

5

Na získanie licencie budete potrebovať: kompletný balík základných a registračných dokumentov DV (charta, zakladateľská zmluva, osvedčenie o právnickej osobe, potvrdenie o registrácii u daňového úradu atď.); dokumenty týkajúce sa vlastníctva alebo prenájmu priestorov masážnych salónov (nájomná zmluva alebo dokument vlastníka priestorov, plán ZINZ); uzavretie SES a požiarneho dozoru, potvrdenie dodržiavania hygienických požiadaviek a noriem protipožiarnej bezpečnosti; balík dokumentov potvrdzujúcich súlad vedúceho so všetkými licenčnými požiadavkami (vyššie lekárske vzdelanie, pracovná prax viac ako 5 rokov, absolvovanie kurzov ďalšieho vzdelávania); balík dokumentov potvrdzujúcich dostupnosť potrebného materiálu a technickej základne pre poskytovanie služieb (vybavenie, materiály atď., ktoré musia mať aj potvrdenie o splnení bezpečnostných požiadaviek). Na podanie žiadosti a posúdenie žiadosti o licenciu budete potrebovať aj potvrdenie o zaplatení štátneho poplatku.

Užitočné rady

Zhromažďovanie všetkej dokumentácie je dosť náročné a dlhé, takže veľa podnikateľov (najmä začiatočníkov) sa obracia na špecializované spoločnosti na podobné služby. Tu môžete za určitú sumu získať odbornú pomoc od odborníkov a ušetriť čas.

Odporúčaná