ostatné

Aké sú typy priemyselných podláh

Obsah:

Aké sú typy priemyselných podláh

Video: Priemyselné podlahy Košice Korokov 2024, Júl

Video: Priemyselné podlahy Košice Korokov 2024, Júl
Anonim

Priemyselné podlahy sa používajú vo všetkých podnikoch. Priemyselné podlahy sa líšia, ale ich hlavnými charakteristikami sú pevnosť a trvanlivosť.

Image

Aké budovy a zariadenia vyžadujú priemyselné podlahy?

Účinnosť krytých parkovísk, nákupných a zábavných centier, výrobných hál, skladovacích zariadení závisí od typu podlahy, ktorá má celý zoznam požiadaviek. Podlaha by mala byť: protišmyková, odolná proti opotrebeniu, odolná proti zmenám teploty a agresívnemu prostrediu, odolná, atraktívna a dokonca vhodná do interiéru.

Druhy podláh priemyselných budov

Jedinečnosť každej rozostavanej budovy so sebou nesie veľa odtieňov, preto sa pri výbere podláh pre priemyselné budovy určite musíte obrátiť na odborníkov.

Priemyselné podlahy na báze betónu

Asi pred 80-90 rokmi bola vynájdená technológia vákuovej dehydratácie, ktorá je taká účinná, že sa stále používa na odlievanie betónových podlahových krytín. Prečo je táto technika dnes relevantná? Dôvodom je „súbor“ jeho výhod:

  1. Hlavné zaťaženie pripadá na vrchnú vrstvu, čo znamená, že sa musí vyznačovať vysokými pevnostnými charakteristikami a hustotou. Ak bola podlaha postavená pomocou technológie vákuovej dehydratácie, pevnosť náteru sa zvýši na 145% priemernej hodnoty. Pri bežnom liatí je tento ukazovateľ oveľa skromnejší, zriedka prekonáva známku 85%.

  2. Po vyschnutí zmesi je zmraštenie minimálne.

  3. Zátoka betónovej podlahy až po dno má sklon k nule.

  4. Vlhkosť a vzduch sa starostlivo odstraňujú, a preto sa znižuje riziko delaminácie a praskania.

  5. Vákuová podlaha vydrží aj ostro záporné teploty. A to za predpokladu, že sa do zmesi nezavádzajú špeciálne prísady.

  6. Čas potrebný na uvedenie podlahovej krytiny do prevádzky sa niekoľkokrát skracuje. Vákuové podlahy je možné používať po 7-10 dňoch.

Image

Priemyselné podlahy na báze polyméru

Polymérne materiály sa používajú na vytvorenie dekoratívnej vrstvy nanesenej na betónový podklad. Použitie takého povlaku umožňuje:

  1. Znížte náklady na čistenie priestorov, pretože polymérny povlak má vlastnosti odpudzujúce nečistoty a prach.

  2. Zvýšiť odolnosť hromadných podláh voči agresívnemu prostrediu.

  3. Na uľahčenie práce personálu. Polymérové ​​podlahy sa ľahko čistia aj s profesionálnymi čistiacimi prostriedkami pre domácnosť.

  4. Vylepšite estetiku miestnosti. Na žiadosť zákazníka môžu byť do zloženia polymérnych materiálov zavedené ďalšie prvky, ktoré môžu ovplyvniť farbu a textúru hotového povlaku.

Image

Surovinami na výrobu polymérnych povlakov sú epoxidové alebo polyuretánové živice, ktoré sa nanášajú na betónový základ. Hrúbka vrstvy závisí od typu miestnosti a jej vlastností. Čím intenzívnejšie je zaťaženie, tým silnejšia by mala byť vrstva.

Priemyselné podlahy vyrobené zo zmesi polymér-cement

Na zvýšenie hustoty betónu a vyrovnanie povrchu betónovej základne sa odporúča používať zmesi polymér-cement. Tento materiál má množstvo pozitívnych vlastností a jeho prítomnosť je obzvlášť potrebná, napríklad v garážach, kde sa skladujú nákladné autá a iné veľké zariadenia. Na parkovacích miestach, vo výrobných dielňach a skladovacích priestoroch bude vhodný aj polymérno-cementový povlak. Vo svojich vlastnostiach tento materiál dokonca prevyšuje polymérne živice, pretože je trvanlivejší a odolný proti opotrebeniu. Použitie zmesi polymér-cement umožňuje získať „spoľahlivý“ povlak s pekným lesklým povrchom „na výstupe“. Polymérový cementový povlak bude možné prevádzkovať „na plný výkon“ 5 dní po naliatí.

Image

Odporúčaná