obchodné

Aké správy predkladá LLC?

Aké správy predkladá LLC?
Anonim

Každý platí dane. Každý podnik však v závislosti od formy vlastníctva predkladá svoje požiadavky na podávanie správ. Pozrime sa, aké správy by mali byť predložené LLC.

Image

Návod na použitie

1

Začiatočníci, ktorí nedávno otvorili svoju vlastnú LLC, sa vždy zaujímajú o otázku: aké správy predkladá LLC. Daňový systém môže byť všeobecný a zjednodušený.

V rámci všeobecného daňového systému organizácia vedie úplnú účtovnú a daňovú evidenciu, predkladá daňové priznania a finančné výkazy, hlásenia do Fondu sociálneho poistenia a Dôchodkového fondu.

2

Podľa všeobecného daňového systému (OSNO)

Štvrťročné správy o takýchto organizáciách pozostávajú z týchto dokumentov:

1. Vyhlásenia o DPH

2. Daň z príjmu

3. A ak existuje nejaký majetok, predkladá sa daňové priznanie k majetku, súvaha, výkaz ziskov a strát.

Organizácia tiež hlási, či existujú nejaké ďalšie objekty zdanenia: daň z pôdy, dane z baníctva atď.

Pri ročnom vykazovaní sa predkladá: daňové priznanie k majetku. Výročná správa LLC o finančných výkazoch pozostáva z nasledujúcich dokumentov: správa o zisku a strate LLC, správa o zmenách kapitálu a peňažných tokoch, a ak v roku došlo k cielenému financovaniu, musíte pridať správu o cielenom použití finančných prostriedkov.

Osvedčenie o dani z príjmu sa vydáva fyzickým osobám, ktoré sú zadržané na jeden rok a boli prevedené z platieb zamestnancom organizácie. Organizácia je tiež povinná podávať správy o priemernom počte zamestnancov.

3

Zjednodušený daňový systém

V systéme, v ktorom je zdaňovanie zjednodušené, organizácia platí daň zo zjednodušeného daňového systému (zjednodušený daňový systém) namiesto dane z príjmu, majetku a DPH.

Jednotliví podnikatelia (jednotliví podnikatelia) platia daň za zjednodušený daňový systém, ale neplatia daň z príjmu fyzických osôb.

Štvrťročné hlásenia daňovému úradu organizácie s ONS sa nepredkladajú. Zálohová platba v zjednodušenom daňovom systéme je zaplatená a vypočítaná. Ak má spoločnosť zamestnancov, jednotliví podnikatelia predložia výplatnú listinu (ak je podnikateľ registrovaný v dôchodkových a poisťovacích fondoch).

Jednotlivý podnikateľ podáva správy raz ročne, a ak existujú zamestnanci, potom raz za štvrťrok, ako zamestnávatelia.

Organizácia predkladá daňovému inšpektorátu výročné správy: daňové priznanie, výkaz ziskov a strát LLC. Dotazy na daň z príjmu fyzických osôb, ktorá je zadržaná počas celého roka a bola prevedená z platieb zamestnancom organizácie, sa predkladajú daňovému úradu. Organizácia je tiež povinná podávať správy o priemernom počte zamestnancov. Správy sa predkladajú poisťovacím a dôchodkovým fondom podľa rovnakého princípu ako štvrťročné správy.

4

Ako platiť dane a hlásiť sa?

Každý podnikateľ čelí problému podávania správ na daňovom úrade. Správa pozostáva zo schválených vyhlásení. S daňovými úradmi môžete komunikovať dvoma spôsobmi:

Obráťte sa na rôzne právne organizácie, ktoré vám poskytnú kvalifikovanú pomoc a zabezpečia, aby sa správy predkladali včas a aby boli správne vyplnené. Bude dôležité kontaktovať dôveryhodnú spoločnosť

Môžete viesť svoje vlastné účtovníctvo a predložiť svoju účtovnú správu LLC daňovému úradu.

Okrem všeobecného a zjednodušeného daňového systému existujú aj tieto daňové systémy:

systém jednotnej dane z pripísaných príjmov, ECNH (daňový systém pre poľnohospodárskych výrobcov) pri plnení dohody o rozdelení produkčných výrobkov.

Podľa systému zdaňovania pripísaného príjmu: pred 20. dňom každého štvrťroka podávajú daňové priznania organizácie, ktoré pôsobia v jednom daňovom systéme.

Pri práci so systémom zdaňovania poľnohospodárskych výrobcov podnikateľ podáva USCH daňové priznanie (do 25. dňa po uplynutí šiestich mesiacov). Okrem toho, že spoločnosť vedie daňové účtovníctvo, vedie aj plnohodnotné účtovníctvo, ktoré obsahuje určitý zoznam dokladov. Jednotliví podnikatelia (IE) sú podľa federálneho práva oslobodení od účtovníctva. Účtovanie majetku týchto podnikateľov sa vykonáva v súlade s pravidlami a zákonmi daňovej legislatívy.

5

Ako môžem predkladať správy daňovému úradu?

Je dôležité poznať nielen to, ktoré správy musíte predložiť LLC, ale aj ako to urobiť. Máte právo predkladať správy daňovému úradu nasledujúcimi spôsobmi:

Buď prostredníctvom svojho osobného zástupcu, alebo osobne; poštou (okrem DPH, ak nie je nula)

Správy sa môžu posielať poštou alebo internetom (v týchto prípadoch sa prenos uskutočňuje prostredníctvom špecializovaného telekomunikačného operátora).

Ak ste vyhlásenie predložili online, musíte dostať potvrdenie. Za deň odoslania sa považuje deň podania colného vyhlásenia.

Odporúčaná