Obchodná komunikácia a etika

Aké rozhodnutia sa v spoločnosti SPIEF prijali?

Aké rozhodnutia sa v spoločnosti SPIEF prijali?
Anonim

Petrohradské medzinárodné ekonomické fórum (SPIEF) sa koná od roku 1997 a od roku 2005 sa na ňom zúčastňuje prezident Ruskej federácie. To samozrejme svedčí o vysokej úrovni tejto stránky, ktorej hlavným účelom je prilákať investície do rozvoja ruskej ekonomiky a sociálnej sféry. Ďalší SPIEF, ktorý sa konal 21. - 22. júna 2012, bol rekordným počtom účastníkov a počtom dohôd, ktoré sa s ním uzavreli.

Image

Hlavné rozhodnutia spoločnosti SPIEF sa týkajú ropného a plynárenského priemyslu. Vedúcim bol tu Rosneft, ktorého vrcholoví manažéri podpísali množstvo dohôd s partnermi, ktoré sa právom považovali za hlavných hostí fóra. Spoločnosti sa podarilo dosiahnuť konečnú dohodu s talianskou spoločnosťou Eni o spoločnom prieskume ťažby nekonvenčnej ropy a so spoločnosťou Norwegian Statoil o spoločnej účasti na prebiehajúcich tendroch na vývoj pobrežia Barentsovho mora. Rosneft sa tiež podarilo dohodnúť s VTB Bank na päťročnej pôžičke vo výške 100 miliárd rubľov.

Rosneft podpísal dohodu s Moskovským regiónom, na území ktorého plánuje vybudovať rafinériu s kapacitou 12 miliónov ton ročne. O problémoch možnej privatizácie diskutoval viceprezident spoločnosti Igor Sechin s reportérmi a menšinovými akcionármi.

Tento rok sa platforma SPIEF stala ideálnym na podpísanie mnohých dohôd. SIBUR podpísala dohodu so spoločnosťou Linde AG o návrhu pyrolýznej výroby, ktorá bude najväčšia v našej krajine. Eurázijská rozvojová banka podpísala zmluvu o pôžičke na výstavbu západného vysokorýchlostného priemeru v Petrohrade, ako aj niekoľko dohôd o spolupráci s ruskými spoločnosťami a Obchodnou a priemyselnou komorou Ruskej federácie. Celkovo finančné organizácie na fóre podpísali viac ako 20 dohôd o financovaní rôznych projektov.

Organizátori SPIEF uviedli, že tento rok dosiahla celková výška podpísaných dohôd viac ako 10 miliárd dolárov, čo je takmer o 10% viac ako v minulom roku. Tento rok bol pre mesto Neva úspešný - rozhodnutia prijaté na fóre umožnili prilákať do jeho hospodárstva približne 3 miliardy dolárov.

Ale napriek želaniu prezidenta, zahraniční investori investovať nielen do oblasti ťažby nerastných surovín a surovín, ale aj do iných výrobných odvetví, tieto slová ešte neboli počuť. Dúfame, že ďalšie takéto stretnutia pomôžu prilákať investičné vklady na rozvoj infraštruktúry, dopravy, logistiky a zdravotnej starostlivosti v Rusku.

Odporúčaná