Obchodné riadenie

Dôvody poklesu predaja a výnosov

Dôvody poklesu predaja a výnosov

Video: What Will Happen if Azerbaijani Oil Runs Out? 2024, Júl

Video: What Will Happen if Azerbaijani Oil Runs Out? 2024, Júl
Anonim

Každá osoba, ktorá predáva svoje výrobky alebo služby skôr alebo neskôr, má obdobia, keď úroveň predaja klesá, a teda aj výška príjmu. V takýchto chvíľach je hlavnou vecou správne pochopiť príčiny takejto situácie a z tohto dôvodu sa nevzdať svojho podnikania. Nie je potrebné ponáhľať sa s personálom, robiť nové propagácie alebo meniť sortiment.

Image

Čo robiť v tejto situácii? Najprv venujte pozornosť tomu, či je pokles dopytu sezónny. Možno predávate dáždniky a je zima na ulici? Potom by sa mal váš zisk samozrejme niekoľkokrát znížiť. Možno je vaša ponuka mimo sezóny? Ak je to v poriadku, venujte pozornosť cenovej politike, možno sa váš tovar predáva za príliš vysokú cenu? Aj v takom okamihu sa oplatí pozerať sa na všetky štatistiky vášho obchodu na niekoľko sezón. Možno ste urobili niečo, čo teraz malo taký negatívny účinok? Napríklad pri umiestňovaní vonkajšej reklamy je potrebné pamätať na to, že po chvíli určite prinesie negatívny účinok.

Nezabudnite na konkurentov. Pozrite sa na ich ponuky, možno od vás iba nalákali kupujúcich a ponúkali výhodnejšie podmienky nákupu? Ak áno, potom znova zvážte svoje ponuky a pokúste sa ponúknuť svojim zákazníkom niečo prospešné. Ak ste všetky tieto body analyzovali, ale nie je dôvod, venujte pozornosť svojim zamestnancom. Niekedy sa stáva, že predaj možno jednoducho uskutočniť za pokladňou priamo do vrecka vašich zamestnancov.

Ak ste stále prišli na príčinu poklesu ziskov, nezabudnite, že dôvod musí byť odstránený. Nemusíte premýšľať o tom, ako to všetko dopadne. Analyzujte všetko, čo ste v poslednej dobe urobili. Možno je čas niečo zmeniť, napríklad zmeniť cenovú politiku, ak je to dôvod. Najdôležitejšou vecou v takýchto situáciách je to, že nemusíte nejakým spôsobom zmierňovať následky zníženia svojho zisku. Pokúste sa ju eliminovať a nekompenzovať napríklad rastúcimi cenami.

Venujte pozornosť reklame, aby ste zvýšili svoje zisky. Uverejňujte príspevky o svojich produktoch a službách na tematických fórach, vytvorte skupinu na sociálnych sieťach. Pomôže to prilákať kupujúcich a zvýšiť tak príjmy. Dôvodom poklesu úspechu v obchode je skutočnosť, že zákazníci už nemajú záujem o sortiment svojich výrobkov. Zistite, čo majú zákazníci teraz záujem, ponúknite relevantné služby. A čo je najdôležitejšie, nemusíte paniku a zmeny všetko v zhone a zhonu. To vás zhorší. Najdôležitejšou vecou pri riešení tohto problému je jeho analýza.

Odporúčaná