ostatné

Chov husí: výber zisku a plemena

Obsah:

Chov husí: výber zisku a plemena

Video: Orávka 2024, Júl

Video: Orávka 2024, Júl
Anonim

Chov husí je ziskový podnik, ale vyžaduje počiatočnú investíciu. Zisk z tejto oblasti činnosti do značnej miery závisí od lokality, vybraného plemena husí a rozsahu lokality pre ich chov.

Image

Do chovu husí sa môžu zapojiť veľké aj malé farmy. Podľa samotných vlastníkov týchto fariem je známe, že podnikanie v tejto oblasti je veľmi výhodné, ak máte potrebné krmivo, všetky prijaté suroviny sa predávajú a v blízkosti sa nachádza miesto predaja. Na dosiahnutie významného zisku je potrebné venovať pozornosť plemenu získaných husí, dodržiavať všetky hygienické opatrenia a vykonávať prípadné očkovanie.

Jemnosti prípadu

Ak chcete začať s chovom husí, musíte najskôr kúpiť drobné housata chované v špecializovaných továrňach. Všetko záleží na tom, na čo sa sústredíte. Ak teda potrebujete plemená iba na účely predaja mäsa, do tohto plánu sa zmestí väčšina veľkých plemien: Kholmogorsk a Arzamask.

Ak chcete vykrmiť husi na pečeň, sú vhodné plemená ako sú Land a Tuluz. Ak dávate prednosť ľahkým plemenám, mali by ste sa zastaviť pri bielych čínskych husách. V špecializovaných továrňach si tiež môžete kúpiť násadové vajcia, dobre alebo mladé zvieratá. Tento nákup by sa však mal používať iba na účely ďalšieho predaja, potomstvo z neho nemôže byť chované. Je potrebné poznamenať, že nie je možné množiť husi bez toho, aby sme v budúcnosti získali nové, pretože to môže viesť k degenerácii vtákov alebo nekvalitným produktom.

Krmivo a miesto rozmnožovania

V skutočnosti sú husi pasienky, pretože jedia viac ako 2 kg trávy denne. Úspora na nákupy krmív zvýši rýchlosť čerstvej trávy. Husi môžete rýchlo a efektívne pestovať na lúkach, kde sa nachádza rybník. Prítomnosť čistej vody by sa tiež mala považovať za hlavný bod, je potrebné ju meniť dosť často.

Byt pre husi

Chov husí, budete musieť chytiť špeciálnu platformu pre ich chôdzu. Dobrým miestom na prechádzku je pole po zbere obilnín. Za horúceho počasia sa husi musia držať pod ohradeným krytom a blízko by mal byť aspoň umelý lom. Do pera musíte nainštalovať zdvihák. Na vypustenie vody je potrebné nainštalovať odkvapový žľab.

Pred stavbou domu je potrebné pamätať na to, že husi nemajú radi vlhkosť a prievan, ale ľahko tolerujú chlad. Potrebujete tiež svetelný zdroj, a to je povinná jemnosť. Vďaka osvetleniu sa produktivita zvýši o 30%.

Odporúčaná