obchodné

Koľko stojí prenájom kancelárie

Koľko stojí prenájom kancelárie

Video: Koľko peňazí ročne nás stojí úrad vlády či prezidentská kancelária? 2024, Júl

Video: Koľko peňazí ročne nás stojí úrad vlády či prezidentská kancelária? 2024, Júl
Anonim

Kancelária - miestnosť, v ktorej sa nachádza zastúpenie spoločnosti a uskutočňujú sa transakcie. Prenajať budovu alebo izbu je oveľa ziskovejšie ako postaviť ju sami. Najčastejšie malé podniky uzatvárajú nájomné zmluvy s jednotlivcami alebo s obcou. Platba závisí od toho.

Image

Ak si prenajmete kanceláriu od jednotlivcov, výška platby za prenajatú budovu alebo priestory bude obchodovateľná. Majiteľ má právo prenajať si prázdne priestory a získať za ne určitý zisk, z ktorého zaplatí daň vo výške 13%. Zároveň neexistujú žiadne legislatívne obmedzenia týkajúce sa tejto sumy.

Hľadáte vhodnú alternatívu, dohodnite sa na cene, ktorá vyhovuje obom stranám, uzavrieť dohodu, ktorej podmienky sú tiež dohodnuté stranami a využívajú prenajaté priestory, pri dodržaní všetkých podmienok dohody.

Platba za kancelárske priestory prenajaté od miestnej samosprávy je úplne iná. Ak si chcete prenajať obecnú budovu, obráťte sa na okresnú správu s vyhlásením. Uveďte účel použitia budovy, predložte cestovný pas, osvedčenie jednotlivého podnikateľa. Všetky dokumenty musia byť predložené v origináloch a fotokópiách.

Na základe odvolania a predložených dokumentov budete zaradení do čakacej listiny. O prenájme obecného majetku vás budeme písomne ​​informovať.

Výška nájomného za obecnú budovu alebo budovu sa vypočíta podľa vzorca: plocha budovy alebo budovy sa vynásobí zonálnym a korekčným faktorom použitým v konkrétnom regióne a základnou sadzbou. V prípade prenájmu rovnakej plochy prenajatej kancelárie v rôznych regiónoch bude výška nájomného úplne odlišná.

Napríklad ste si prenajali obecnú budovu s rozlohou 200 metrov štvorcových, základná regionálna sadzba je 5, korekčný faktor je 4, zóna 3, výpočet nájomného bude vyzerať takto: 200x4x4x4 = 12 000 rubľov - suma, ktorú zaplatíte za jeden rok prenájmu.

Celá suma sa môže vyplatiť jeden rok vopred, za štvrťrok, pol roka alebo mesiac. Závisí to od toho, akú zmluvu ste uzavreli so správou. Okrem tejto sumy musíte zaplatiť účty za energie a ďalšie platby, ktoré sú uvedené aj v zmluve.

Je oveľa výhodnejšie prenajať si administratívnu budovu od štátu ako súkromné ​​osoby, kde nájomné za jeden mesiac môže dosiahnuť 100 alebo viac tisíc rubľov. Jediné mínus je, že je veľmi ťažké získať vládne kancelárske priestory na prenájom, fronta môže trvať niekoľko rokov.

Odporúčaná