obchodné

Zjednodušené pre jednotlivých podnikateľov

Obsah:

Zjednodušené pre jednotlivých podnikateľov
Anonim

Zjednodušený daňový systém alebo, ako sa často hovorí, zjednodušený daňový systém je najobľúbenejší daňový režim pre malé podniky. Väčšina podnikateľov uplatňuje tento konkrétny režim.

Image

STS bol špeciálne navrhnutý pre malé podniky. Rozšírená prevaha zjednodušenia medzi podnikateľmi je spôsobená nižším daňovým zaťažením, ako aj veľmi jednoduchým účtovníctvom a daňovým účtovníctvom. STS pre jednotlivých podnikateľov sa nelíši v rovnakom režime pre spoločnosti (LLC, ZAO), iba podnikatelia nemajú povinnosť viesť účtovné záznamy. Stačí vyplniť KUDIR a pokladnicu.

Ako prejsť na zjednodušené

Na začatie uplatňovania zjednodušeného daňového systému sa podnikateľ musí pri registrácii zaregistrovať na registračnom úrade. V opačnom prípade sa od všetkých predvolene vyžaduje, aby všetky OSN používali OSNO. Najnovší daňový režim je pre podnikateľov mimoriadne zaťažujúci. Jeho použitie je opodstatnené iba vtedy, ak bude väčšina klientov IP zástupcami veľkých podnikov, ktoré potrebujú faktúry so samostatnou DPH. V iných prípadoch, najmä pre nové podnikanie, je najvhodnejšie použitie zjednodušeného daňového systému.

Ak chcete pre existujúcu spoločnosť prejsť na zjednodušený daňový systém od budúceho roka, musíte podať žiadosť pred koncom súčasného.

Odporúčaná