ostatné

Bitrix24 - čo to je? Popis, pripojenie a nastavenie

Obsah:

Bitrix24 - čo to je? Popis, pripojenie a nastavenie

Video: Gantt Chart - EasyProject.com 2024, Júl

Video: Gantt Chart - EasyProject.com 2024, Júl
Anonim

Existuje veľa rôznych programov, ktoré uľahčujú prácu s firmou. Jedným z nich je Bitrix24. Táto služba uľahčuje tímovú prácu, pomáha riadiť zamestnancov a komunikovať so zákazníkmi.

Image

Čo je Bitrix24

Bitrix24 je cloudová služba pre tímovú prácu. Zahŕňa:

  • Riadenie vzťahov so zákazníkmi (CRM);

  • Intranetový portál

  • rozprávanie

  • Správca úloh.

Táto služba umožňuje pripojenie externých poskytovateľov telefonovania, e-mailového klienta, rozpoznávania tváre a vizitiek. Program bol vyvinutý ruskou spoločnosťou 1C-Bitrix. Systém bol prepustený 12. apríla 2012 a funkcia CRM bola zapnutá neskôr. Začiatkom roka 2018 využili túto službu 3 milióny zákazníkov, z ktorých polovica boli zahraničné spoločnosti.

Cloudová služba využíva externé servery na prácu, najmä Amazon a ďalšie v rôznych krajinách sveta. Vydaná je aj verzia služby v rámčeku, ktorá nepoužíva vzdialené servery typu cloud.

Program je populárny a dvakrát získal diplom ceny Runet Prize. Stalo sa tak v rokoch 2012 a 2017.

K najväčšej kríze spoločnosti došlo v roku 2018, keď došlo k masívnemu zlyhaniu v cloudovej infraštruktúre služby, v dôsledku čoho sa 30% ruských zákazníckych služieb stalo nedostupnými. Bola to najväčšia nehoda v histórii služby.

Funkcie Bitrix24

Bitrix24 je v skutočnosti obrovský firemný portál, ktorý pokrýva takmer všetky aspekty života spoločnosti. Toto je sociálna sieť a projekty, úlohy a personálny manažment. Zahrnuté sú tu vzťahy so zákazníkmi.

Všeobecný informačný systém Bitrix24 kombinuje mnoho rôznych konceptov. Môžete ich študovať na hlavnej stránke portálu. Obzvlášť populárny je systém Bitrix24 CRM. Nemôžete si ho kúpiť samostatne, tak či onak, budete musieť zaplatiť za celý globálny produkt na základe platby Saas alebo v krabičkovej verzii.

Preto spoločnosti, ktoré chcú implementovať iba systém CRM, Bitrix24 nie sú vhodné. CRM je tu neoddeliteľnou súčasťou celého produktu.

Tarify Bitrix24

Náklady a tarify sú dôležitým faktorom pri výbere pracovného programu. Najprv si musíte vybrať požadovanú možnosť:

  • Pracujte prostredníctvom cloudových serverov

  • Boxované riešenia

  • Čiastočný výber služieb.

Cloud computing zahŕňa nákup riešenia Saas, v ktorom platíte za prístup. Všetky práce sa vykonávajú na serveroch Bitrix24.

Ak si zakúpite samostatné riešenie v krabici, softvér sa nainštaluje priamo na váš vlastný server. Náklady na každú možnosť si môžete pozrieť na oficiálnej webovej stránke Bitrix24.

Spoločnosť si môže zvoliť akýkoľvek tarif vrátane bezplatného. Zahŕňa tiež CRM. S najväčšou pravdepodobnosťou však bezplatný program nebude stačiť. Budete potrebovať obrovské množstvo ďalších funkcií, ktoré poskytuje Bitrix24.

Bitrix CRM systém: funkcie a desktop

CRM program je nainštalovaný ako jedna zo súčastí spoločného podnikového systému Bitrik24. Po vstupe na stránku sa používateľovi zobrazí zoznam nástrojov:

  • Moja cesta

  • správy

  • kalendár

  • Úlohy

  • páska

Rovnako ako zoznam ďalších nástrojov. Všetky tieto funkcie nesúvisia priamo s CRM, ale sú potrebné v určitých situáciách. Pri štarte je hlavný systém nainštalovaný so všetkými funkciami, ktoré sú v systéme. Iba cez túto hlavnú stránku môžete ísť priamo do práce s CRM.

Tento systém má svoje výhody. Klient získa viac príležitostí, ako sa plánovalo. Na druhej strane nepotrebné nástroje komplikujú navigáciu a prácu klienta v systéme. Všetky ďalšie funkcie navyše vyžadujú určité zdroje, bez toho, aby priniesli skutočné výhody. Pamäť na disku sa vynakladá na zbytočné ďalšie funkcie.

Nevýhodou systému je nemožnosť vybrať jeden produkt. Kupujúci je nútený kúpiť celý. Medzi mínusy patrí aj:

  • Veľký objem, ktorý dopadne na server

  • Všetky funkcie vyžadujú prispôsobenie.

  • Ťažkosti s prácou pre používateľa a správcu.

Takýto široký zoznam je vhodný pre ľudí, ktorí predávajú riešenie Bitrix24, pretože špecialista dostane ďalšiu platbu za nastavenie každej funkcie.

Tento zoznam funkcií narúša iba používateľov. Zvládnutím rôznych príležitostí, vrátane tých, ktoré nie sú pre spoločnosť potrebné, vynakladá klient zbytočné úsilie.

Skúsený špecialista môže odstrániť zbytočné ďalšie funkcie, bude to však vyžadovať ďalšie investície do služieb špecialistu. Existuje absurdná situácia, keď klient najprv zaplatí za nepotrebné prvky a potom zaplatí navyše za odstránenie.

Začíname s programom Bitrix24, nezabudnite, že tento program má veľa vecí, ale zároveň je jeho rozhranie preplnené rôznymi funkciami, ktoré používateľ vôbec nepotrebuje.

Odporúčaná