obchodné

Podnikateľský nápad: kvetinárstvo

Podnikateľský nápad: kvetinárstvo

Video: Kde získať nápad na podnikanie (alebo ako vznikol Webovač) 2024, Júl

Video: Kde získať nápad na podnikanie (alebo ako vznikol Webovač) 2024, Júl
Anonim

Aký je rozdiel medzi kvetinovým pavilónom a obchodom? Pavilón je určený na rýchle nakupovanie na cestách. Obchod má výhodu v dobrých podmienkach obsahu, vysokej úrovni služieb a obrovskom výbere farieb.

Image

Takže počiatočné imanie 4000 dolárov. Založenie samostatnej firmy bude stáť 35 dolárov. Ako miestnosť je vhodný semi-suterén bytového domu s rozlohou 20-25 m2. Mesačný prenájom bude stáť asi 500 dolárov. Vo vnútri je žiaduce udržiavať stabilnú teplotu pomocou mobilného klimatizačného zariadenia. Náklady na opravu sú 700 dolárov. Bude tiež potrebné zaplatiť asi 900 dolárov za nákup potrebného nábytku a vybavenia.

V sezónnom období, od 1. februára do 1. marca, sú náklady na tovar najvyššie, okolo 2 300 dolárov. V offseason, tovar bude stáť menej, asi 400 dolárov. Ak je obchod malý, kvety sa musia dodať na vlastné náklady. Okrem samotných kvetov budete potrebovať príslušenstvo. Po rozhodnutí o štýle dekorácie kytíc si kúpte farebný vlnitý papier, vložku, rôzne druhy baliaceho papiera a suveníry. Pohľadnice, plyšové hračky - to je skvelý doplnok k kytici. Ale nech ich nebude ich toľko, pretože by sa ich hlavná pozornosť mala stále sústrediť na kvety.

Zákazníci kvetinárstva sú rozdelení na jednotlivcov, ktorí osobne kupujú kytice, a firemných, ktorí si objednávajú. Individuálnymi kupujúcimi sú najčastejšie muži. Pre firemných klientov sa zavádza systém služieb, zostavuje sa ročný plán doručovania kytíc v dňoch rôznych podujatí. Takýto systém je pre zákazníkov veľmi vhodný, efektívny z hľadiska dlhodobej spolupráce a umožňuje kvetinárstvu zostať nad vodou aj mimo sezónu.

Najlepší čas na otvorenie obchodu je neskoro na jeseň. Je potrebné starať sa o kvalitnú reklamu, asi 540 dolárov pôjde na vonkajšiu reklamu a tlač.

Správna organizácia nielen riadenia, ale aj práce zamestnancov je veľmi dôležitá. Vaše prostriedky investované do tohto podnikania sa môžu vyplatiť do 6 mesiacov. Je potrebné neustále školiť personál, aby pracoval s najnovšími floristickými materiálmi, pretože konkurencia je vysoká. Musíte ísť ďalej, zlepšovať služby, prichádzať s novými a stále novými ponukami pre svojich zákazníkov. Výsledkom je, že zisk za rok je asi 37 tisíc dolárov.

Odporúčaná