Obchodné riadenie

Podnikanie v kríze

Podnikanie v kríze

Video: Podnikateľ v gastre: Viac ako polovica podnikov po kríze neotvorí 2024, Júl

Video: Podnikateľ v gastre: Viac ako polovica podnikov po kríze neotvorí 2024, Júl
Anonim

Nedávno sme čoraz viac počúvali slovo „kríza“, najmä pokiaľ ide o podnikanie a podnikanie. Nie je možné poprieť negatívny dopad krízy, ale tiež ju preceňovať. Nižšie je uvedených 10 chýb riadenia, ktoré môžu byť spôsobené alarmujúcim postojom ku kríze samej osebe.

Image

Prepustenie talentovaných zamestnancov. Zrušenie efektívnych zamestnancov je rýchly spôsob, ako znížiť náklady. Čo bude ďalej? Kríza prejde, potom budete musieť najať nových, ktorí budú musieť byť znovu vyškolení. Správnou možnosťou by bolo dohodnúť sa so zamestnancami na dočasnom znížení platby. Ak sa však predpokladá len malá práca, potom by udržiavanie veľkého počtu manažérov bolo neprimerané.

Znížené náklady na IT technológie. Nezabudnite, že žijeme vo svete informačných technológií, internetu, sociálnych sietí, kde komunikujú spotrebitelia a predajcovia, takže úspora IT nemá zmysel. Samozrejme nie je potrebné zvyšovať náklady, ale je lepšie optimalizovať súčasné náklady analýzou efektívnosti investovaných prostriedkov.

Zníženie rizika. Teraz najlepšou voľbou pre riadenie je aktívne hľadanie nových spôsobov, metód a príležitostí na rozširovanie aktivít. Stagnácia je hrozným nepriateľom podnikania, a to najmä v čase krízy, pretože je to istý spôsob, ako sa zrútiť, pretože ak nedôjde k rozvoju, dochádza k degradácii.

Zastavenie vývoja nových výrobkov. Náklady sa spočiatku mierne znížia, ale čo sa stane napríklad v roku, keď budú potrebné nové a atraktívne výrobky? Prostredníctvom dalekozrakých konkurentov jednoducho nemáte čo ponúknuť.

Zmena vedenia. Trendom je, že v čase krízy spoločnosti prepúšťajú predchádzajúceho manažéra, ktorý sa zameriava na rast spoločnosti, a namiesto toho vymenujú iného, ​​ktorý zníži náklady a prepustí zamestnancov. Faktom je, že zmena vedenia povedie k viac-menej paralýze spoločnosti a ďalší rast bude musieť dlho čakať.

Zastavenie rozvoja nových trhov. Kríza jedného dňa skončí, preto je lepšie byť „na koni“, o krok pred konkurenciou.

Zmena stratégie spoločnosti z inovatívnej na očakávanú. Dočasne, samozrejme. Nie je však nič trvalé ako dočasné. Po kríze bude veľmi ťažké vrátiť sa na predchádzajúci kurz. Správnym rozhodnutím by bolo sústrediť sa v najväčšej možnej miere na sľubné projekty, trochu spomaliť.

Zníženie úrovne „života“ zamestnancov, reč o maličkostiach - pitná voda, jedlo, perá, zápisníky, všetko, čo tvorí viditeľnú súčasť pracovného priestoru zamestnancov.

Komplexná štruktúra riadenia. V prípade krízy je najlepšou možnosťou zjednodušiť štruktúru riadiaceho kabinetu - zvýši sa tým rýchlosť rozhodovania.

Ukončenie poradenských služieb. V čase krízy sa vedenie zvyčajne snaží znížiť náklady, ale tu sa hovorí: kto vlastní informácie, vlastní svet. Je lepšie byť si vedomý všetkého, čo sa deje na trhu, v temných situáciách, ktoré nemusíte šetriť u kompetentných konzultantov - výhodou nových informácií bude viac peňazí vynaložených na poradenské služby.

Odporúčaná