management

Čo je riadenie výroby?

Obsah:

Čo je riadenie výroby?

Video: Monitorovací systém riadenia výroby 2024, Júl

Video: Monitorovací systém riadenia výroby 2024, Júl
Anonim

Manažment je veda, ktorá študuje správne riadenie všetkých zdrojov v rôznych oblastiach. Riadenie výroby pokrýva tieto problémy v podniku.

Image

Koncept riadenia výroby

Začatie alebo rozvoj výroby bez riadneho stanovenia úloh a cieľov, ktoré sa musia dosiahnuť, je hrubou chybou. Z tohto dôvodu existuje riadenie. Všetky dostupné zdroje musia byť správne spravované, aby sa dosiahli maximálne výsledky. Tento pojem zahŕňa prácu, materiál, nehnuteľnosť, vybavenie, hotovosť.

Úlohou takého manažéra je okrem toho správne prezentovať súčasnú situáciu na trhu a jeho budúci vývoj. Je dôležité porozumieť očakávaniam potenciálnych zákazníkov a kontrolovať situáciu v podniku.

Konečným cieľom akejkoľvek výroby je vyrobiť maximálny počet kusov tovaru s najmenším množstvom zdrojov bez toho, aby to ovplyvnilo kvalitu a konkurencieschopnosť. Manažér je tiež zodpovedný za marketing týchto výrobkov, ale už spolu s marketingovým oddelením. Preto je potrebné myslieť na zjednodušenie výroby (automatizácia), zlepšenie kvality práce, poskytnutie lepších podmienok na obstaranie a dodanie materiálu.

Odporúčaná