ostatné

Nadácia ako nezisková organizácia

Obsah:

Nadácia ako nezisková organizácia

Video: Top téma - NEZISKOVÉ ORGANIZÁCIE 2024, Júl

Video: Top téma - NEZISKOVÉ ORGANIZÁCIE 2024, Júl
Anonim

Medzi verejnými organizáciami sa nadácia odlišuje. Fond je neziskovou štruktúrou a má vlastnú chartu, ktorá definuje ciele a ciele organizácie, ako aj riadiace orgány, ktoré dohliadajú na implementáciu organizácie. Práca fondu sa vykonáva v súlade s občianskym právom.

Image

Fond: Základy činnosti

Právne postavenie a postup vykonávania činností fondov sú upravené federálnymi zákonmi „o neziskových organizáciách“, „o verejných združeniach“ a „o charitatívnych činnostiach a charitatívnych organizáciách“.

Mnoho otázok týkajúcich sa činnosti neziskových fondov sa odráža v Občianskom zákonníku Ruskej federácie.

Nadácia je typ neziskovej organizácie. Nestanovuje členstvo. Fond môžu zriadiť občania alebo právnické osoby, ktoré dobrovoľne prispievajú na tento účel majetkom. Takáto nezisková organizácia sa vytvára na implementáciu kultúrnych, vzdelávacích, charitatívnych alebo iných verejnoprospešných účelov.

Všetok majetok, ktorý jeho zakladatelia prevedú do fondu, sa stáva vlastníctvom tejto organizácie. Fond zároveň nezodpovedá za povinnosti osôb, ktoré ho založili, a za súčasné povinnosti fondu nezodpovedajú. Fond môže používať svoj majetok výlučne na účely, ktoré sú jasne definované v stanovách organizácie.

Povinnou požiadavkou je každoročné uverejňovanie správ fondu o využívaní majetku organizácie.

Neziskový fond má právo vykonávať podnikateľskú činnosť, ale iba ak je to v súlade s cieľmi fondu a je potrebné, aby plnil svoje zákonné povinnosti. Nadácia má právo podnikať a zakladať podnikateľské subjekty a zúčastňovať sa na činnostiach už vytvorených štruktúr tohto typu.

Odporúčaná