obchodné

Franchise - príležitosť na založenie firmy pod záštitou známej značky

Franchise - príležitosť na založenie firmy pod záštitou známej značky
Anonim

Franchising pevne vstúpil do našich životov. Je to jedinečná príležitosť na otvorenie vlastného podnikania pod záštitou už známej značky. Čo je franšízing a aké funkcie obsahuje?

Image

Franchising je prevod práv na používanie jeho systému obchodných procesov na tretiu stranu, ktorá sa rozhodla otvoriť franšízovú spoločnosť. Jednoducho povedané, pri kúpe franšízy sa podnikateľ stáva úplne nezávislým, pokiaľ ide o vlastníctvo spoločnosti, dostáva hotový a vyznamenaný obchodný systém, ale zároveň musí súhlasiť a akceptovať všetky podmienky a existujúce procesy spoločnosti, od ktorej kupuje franšízu. Pri kúpe franšízy je obchodný systém už zavedený a zahŕňa:

- právo používať ochrannú známku;

- marketingový systém;

- povinnosť alebo odporúčania na používanie určitého obchodného vybavenia;

- kanál na získanie tovaru;

- odporúčania týkajúce sa štýlu kancelárskeho dizajnu, etiky zamestnancov;

- systém odbornej prípravy personálu;

- systém distribúcie výrobkov.

Podnikateľ, ktorý sa rozhodne kúpiť franšízu, už nemôže myslieť na myšlienku podnikania. Potrebuje len zvoliť smer, spoločnosť a získať od nej franšízu. Podnikateľ nemusí premýšľať o vypracovaní podnikateľského plánu, o výpočte ziskovosti, všetko to franšízy povie. Poskytovateľ franšízy poskytne základné odporúčania a približnú schému práce, ktorá prinesie príjem. Jediná vec, ktorú si podnikateľ vyžaduje v prvej fáze, sú finančné investície, ktoré sú potrebné na kúpu franšízy.

Pri kúpe franšízy si podnikateľ kupuje hotový obchod, lojalitu k vybranej značke. Dokáže všetku prácu správne koordinovať. Napokon, kúpa firmy je iba na pol ceste, je dôležité udržať spoločnosť nad vodou a monitorovať kvalitu služieb.

Odporúčaná