ostatné

Kde sa organizácie registrujú?

Kde sa organizácie registrujú?

Video: Katolícky kňaz ho zaviedol do gay klubu. Jaroslav Lorman. Katolícka cirkev homosexuálna organizácia 2024, Júl

Video: Katolícky kňaz ho zaviedol do gay klubu. Jaroslav Lorman. Katolícka cirkev homosexuálna organizácia 2024, Júl
Anonim

Podnikanie v moderných podmienkach je nemožné bez založenia spoločnosti alebo registrácie ako samostatného podnikateľa. Pri vypracúvaní dokladov o založení právnickej osoby je potrebné určiť štátny orgán, v ktorom sú organizácie registrované.

Image

Rozhodli ste sa samostatne pripraviť a predložiť dokumenty na registráciu spoločnosti. A prvou otázkou, ktorá vznikla pred vyplnením žiadosti o registráciu, bola štátna agentúra, ktorá by mala byť označená ako registrátor. Je potrebné poznamenať, že štátna registrácia spoločnosti sa uskutočňuje v mieste jej vedúceho alebo stáleho výkonného orgánu. Ako adresu organizácie môžete použiť adresu priestorov, ktoré vlastní zakladateľ spoločnosti (napríklad adresa bydliska), alebo adresu priestorov, ktoré sú zapožičané.

Registračný orgán pre obchodné spoločnosti

Ak je vaša spoločnosť jednou z komerčných organizácií, to znamená, že je vytvorená za účelom zisku, potom ako registračná autorita koná daňová inšpekcia. Napríklad hlavy Moskovských spoločností sa musia spojiť s MIFNS č. 46. Petrohradské spoločnosti sú registrované MIFNS č. 15 v Petrohrade. Kontaktné údaje konkrétneho daňového úradu a podrobnosti o zaplatení štátnej dane možno nájsť na webovej stránke Federálnej daňovej služby Ruskej federácie (odkaz na túto stránku je uvedený nižšie).

Registračný orgán pre neziskové organizácie

Podľa právnych predpisov pôsobia ministerstvo spravodlivosti Ruskej federácie a jej územné orgány ako registrátor mimovládnych organizácií. Výnimkou sú HOA, HBC, ktoré sú registrované na daňovom úrade. Po registrácii na ministerstve spravodlivosti sa údaje o NPO prenášajú na daňový úrad, kde sa zapisujú do zjednoteného štátneho registra právnických osôb. Dokumenty o registrácii neziskových organizácií sa však musia získať od ministerstva spravodlivosti.

Dokumenty môžu byť predložené registračnému orgánu osobne vedúcemu spoločnosti a jeho zástupcovi, pre ktorého je vydaná plná moc. Splnomocnenie pre zástupcu vykonáva notárska verejnosť.

Webová stránka Federálnej daňovej služby Ruskej federácie

Odporúčaná