ostatné

Kam na internete môžete svoje fotografie predávať

Obsah:

Kam na internete môžete svoje fotografie predávať

Video: Podnikanie na internete: VLASTNÁ TVORBA 2024, Júl

Video: Podnikanie na internete: VLASTNÁ TVORBA 2024, Júl
Anonim

Na rozdiel od všeobecného presvedčenia môžete na internete stále zarobiť dobré peniaze aj bez toho, aby ste mali vlastný dobre rozvinutý web. Ako možnosť zarobte si peniaze - predajte svoje fotografie vo veľkých úložiskách obrázkov (banky fotografií).

Image

V súčasnosti majú ľudia zapojení do fotografovania skutočnú príležitosť začať stabilne zarábať. Nejde samozrejme o nejaké báječné sumy, ale získanie pár stoviek dolárov za obrázok je celkom možné, stačí vedieť, ako a kde.

Aware - znamená ozbrojené

Prvá vec, ktorú treba urobiť osobe, ktorá chce na svojich fotografiách zarobiť peniaze, je získať dobrý fotoaparát. Ihneď stojí za zmienku, že prístroj na natáčanie by mal byť skutočne „vážny“ - nie nejaký digitálny „box na mydlo“, ale skutočné „zrkadlo“, pokiaľ možno nie nižšie ako trieda kultového Nikon D5100.

Druhou vecou, ​​ktorá je potrebná na zorganizovanie vášho podnikania pri predaji fotografických materiálov, je v skutočnosti možnosť strieľať. Na zhotovenie takých záberov, za ktoré zaplatia, nestačí jedna upscale technika, bohužiaľ. Vždy je potrebné hľadať najlepší strelec, byť schopný premýšľať vo veľkom meradle a neustále zdokonaľovať svoje schopnosti, nikdy sa tam nezastavovať. Nemali by ste dúfať v dobre zachytený náhodný záber v tejto veci - musíte byť vo svojej duši aspoň malí umelci a rozumieť teórii fotografie.

Kto platí a za čo

Teraz je na sieti veľa webov nazývaných fotobanky, ktoré sú vždy pripravené spolupracovať so skutočne talentovanými fotografmi. V skutočnosti tieto stránky nie sú priamo zapojené do nákupu fotografií, ich úlohou je poskytnúť široký výber obrázkov skutočným kupujúcim: majiteľom stránok, internetu a tlačovým médiám, iba milovníkom dobrého záberu.

Inými slovami, fotobanky nie sú ničím iným ako obchodnými platformami online. Svoj „penny“ zarábajú vo forme provízií, ktoré dostávajú z predaja obrazu konkrétneho fotografa. Musím povedať, že stať sa členom systému a získať právo umiestniť svoju prácu na jednom z týchto obchodných poschodí nie je také jednoduché, ako by sme chceli. Existuje celý systém špeciálnych testov a skúšok, na ktoré by mal byť pripravený každý, kto sa chce vyskúšať ako profesionálny fotograf.

Odporúčaná