obchodné

Hlavné chyby začínajúcich podnikateľov

Hlavné chyby začínajúcich podnikateľov

Video: 3 fatálne chyby začínajúcich podnikateľov 2024, Júl

Video: 3 fatálne chyby začínajúcich podnikateľov 2024, Júl
Anonim

Väčšina podnikateľov robí tie isté chyby, čo vedie ku kolapsu ich podnikania. Podľa štatistík je 90% podnikov zatvorených a nepracovali ani rok. Predstavujeme vám 8 hlavných chýb začínajúcich podnikateľov.

Image

Návod na použitie

1

Nedostatok starostlivosti o zákazníka. Postavte sa na miesto kupujúceho a premýšľajte o problémoch, ktorým môže čeliť? Zákazník, ktorý je znepokojený nevhodnou dodacou lehotou alebo nedostatkom balíka pre produkt, vás už nebude chcieť kontaktovať.

Dajte klientovi niečo, čo od vás neočakáva, a rád urobí druhú objednávku, prípadne vás odporučí priateľom.

Image

2

Nedostatok reklamy. Vážnou chybou podnikateľov je to, že veria, že úspech podnikania závisí od produktu. Nezáleží na tom, čo predávate, ponožky alebo akýkoľvek populárny nový produkt. Žiadne reklamy - žiadni zákazníci.

Ak nemáte peniaze na reklamu, zverejňujte informácie o svojej spoločnosti na sociálnych sieťach, informujte o tom svojich priateľov a príbuzných. V poslednej dobe sú veľmi obľúbené veľké vývesky, napríklad AVITO, ktoré tam zverejňujú informácie o svojich produktoch. A samozrejme vytvorte webovú stránku, aby ste ju našli na internete.

Image

3

Negatívny prístup k novým myšlienkam. Pamätajte, že len tí, ktorí prežijú v našom svete, sa môžu prispôsobiť neustále sa meniacim životným podmienkam.

Nebojte sa aplikovať nové nápady, pretože od nich závisí budúcnosť vášho podnikania. Napríklad nie je potrebné kupovať telefónnu ústredňu (telefónnu ústredňu) pre vašu malú kanceláriu, je lepšie si prenajať virtuálnu telefónnu ústredňu - je pohodlnejšia, spoľahlivejšia a lacnejšia.

Máte 10 zamestnancov, ktorí potrebujú MS Office? Vypožičajte si ho (MS Office 365), problém sa vyrieši iba za 500 rubľov mesačne.

Meniace sa myslenie je najťažšie, ale zároveň najdôležitejšou fázou, ktorú musíte absolvovať, aby bol váš podnik úspešný. S tým vám môžu pomôcť knihy slávnych ľudí, ako sú Robert Kiyosaki, Mile Dell, Donald Trump atď.

Image

4

Úspory odborníkov. Niektoré úlohy (vedenie účtovníctva, nákup hotového podniku atď.) Je ťažké vyriešiť bez pomoci odborníka. Áno, budete musieť minúť viac peňazí, ale výsledkom bude nielen riešenie problému, ale aj získanie cenných skúseností v neznámej oblasti činnosti.

Dôležitou chybou jednotlivých podnikateľov je túžba porozumieť účtovným problémom bez pomoci odborníka. Musíte pochopiť, že kompetentný účtovník vás naučí nielen správne platiť dane, ale pomôže vám ich znížiť.

Ak máte problémy s peniazmi, použite online účtovníctvo, napríklad Elba alebo Moja firma. Za iba 1 000 rubľov mesačne dostanete plnohodnotného účtovníka, ktorý nielen odpovie na akékoľvek otázky, ale pomôže vám správne vyplniť všetky dokumenty aj pri vzdialenom pripojení k počítaču.

Image

5

Nedostatok automatizácie. Spoločnosť je miestom, kde pre každé podnikanie je pracovník. Kuriér dodáva tovar, manažér prijíma hovory, právnik rozhoduje o právnych záležitostiach. Sám, snažiac sa robiť všetko sám, ponorte sa do rutinnej práce a zničte nielen podnikanie, ale aj ich zdravie.

Nemôžete najať zamestnancov? Využite outsourcingové spoločnosti. Mnohé kuriérske služby ponúkajú okrem dodania aj služby virtuálneho manažéra, skladové priestory, správu online obchodov atď.

Image

6

Rýchle získavanie zisku. Väčšina výnosov (z 50%) by mala smerovať do obratu spoločnosti, aby sa zabezpečil jej plný rast.

Keď máte v rukách ďalšie 3 - 4 000 rubľov, okamžite ich chcete minúť. Chráňte sa pred tým pomocou jedného zložitého triku - kúpte si peňaženku alebo obálku a vložte do nej peniaze určené na podnikanie. Bude pre vás emocionálne ťažké vziať si peniaze z tejto peňaženky s vedomím, že nepatrí vám, ale vášmu podnikaniu.

Image

7

Registrácia je príliš rýchla. Neponáhľajte sa zaregistrovať ako samostatný podnikateľ, kým si nie ste istí, že podnik prináša stabilný príjem. V opačnom prípade bude poistné nepríjemným prírastkom vašich strát.

Image

8

Nedostatok vytrvalosti. To je hlavná chyba začínajúcich podnikateľov. Väčšina spoločností je uzavretá len preto, že ich majitelia boj príliš rýchlo opustili.

Pamätajte, že podnikanie je neustály boj. A to nielen s problémami, ale aj so sebou samým. Buďte vytrvalí vo svojich ašpiráciách a úspech vás nevyhnutne predbehne.

Image

obchodné chyby

Odporúčaná