obchodné

Ako si prenajať obchodné priestory v Moskve

Obsah:

Ako si prenajať obchodné priestory v Moskve

Video: Dave Eggers: 2008 TED Prize wish: Once Upon a School 2024, Júl

Video: Dave Eggers: 2008 TED Prize wish: Once Upon a School 2024, Júl
Anonim

Moskva je mesto drahé nájomné. Dokonca aj priestory, ktoré sú podľa štandardov Moskvy lacné na podnikanie, sa stávajú jednou z najdrahších výdavkových položiek a veľmi často dôvodom na zatvorenie podniku. V hlavnom meste je však stále možnosť nájsť relatívne lacnú a pomerne slušnú miestnosť. Jedným zo spôsobov je prenájom z mesta.

Image

V rámci svojho programu na podporu malých podnikov Moskva ponúka priestory na prenájom za cenu 4 500 rubľov ročne. Úprimne povedané, malým podnikom sa v rámci tohto programu ponúka veľmi málo zariadení. V roku 2018 sa tak plánuje prenajať 300 priestorov. Pre také veľké mesto - je to zanedbateľné, ale napriek tomu existuje šanca získať izbu za cenu niekoľkonásobne nižšiu ako trh.

Dôležité podmienky programu:

  1. Celkový nájom sa určuje v aukcii. Podľa oficiálnych údajov moskovskej vlády bol v roku 2017 priemerný prebytok z ceny prenájmu počas aukcie 114%. Inými slovami, priemerná celková cena prenájmu bola 9 630 rubľov ročne za meter štvorcový. Izba s rozlohou 50 metrov štvorcových za takúto cenu by stála nájomcu 40 125 rubľov mesačne, čo je výrazne nižšia ako trhová hodnota za prenájom nebytových priestorov v Moskve.

  2. Na dražbách za priestory ponúkané v rámci programu sa môžu zúčastňovať iba jednotliví podnikatelia a právnické osoby, ktoré sú prepojené s malými alebo strednými podnikmi. Jednotlivci a veľké spoločnosti nemôžu predkladať ponuky. Spoločnosti, ktoré pochybujú o ich pridružení k malým a stredným podnikom, si to môžu pozrieť na webovej stránke Federálnej daňovej služby:

  3. Neexistujú žiadne obmedzenia týkajúce sa miesta registrácie podniku alebo jednotlivého podnikateľa. Skutočnosť, že ste registrovaný a podnikáte v inom regióne Ruskej federácie, nemôže byť dôvodom na odmietnutie prijatia na obchodovanie.

  4. Na základe výsledkov ponuky sa spravidla uzatvára desaťročná lízingová zmluva. Počas tohto obdobia sa mesto zaväzuje nezvyšovať nájomné viac, ako je indexačný koeficient. Podľa očakávaní bude tento koeficient zodpovedať inflácii. Inými slovami, vaše nájomné zostane po dobu 10 rokov pod úrovňou trhu, ako bolo pôvodne.

  5. Nie je dovolené prenajímať priestory prenajímané v rámci programu podpory malých podnikov. Táto podmienka je uvedená v súťažných podkladoch.

  6. Nájomca má zo zákona prednostné právo kúpiť si priestory po troch rokoch prenájmu. Nájomca môže zároveň získať od štátu bezúročné splátky na nákup priestorov.

  7. Ponúkanie cien sa uskutočňuje na elektronickej obchodnej platforme. Postup predkladania ponúk je štruktúrovaný tak, že určenie víťaza je nečestne vylúčené.

  8. Aby ste sa mohli zúčastniť výberového konania, musíte mať elektronický digitálny podpis (podpísaný do jedného až troch pracovných dní, stojí to 3 000 rubľov) a zložiť vklad (zvyčajne 25% ročnej ceny prenájmu pri počiatočnej cene). Účastníkom, ktorí nevyhrajú aukciu, bude záloha vrátená. Výherné záložné právo sa pripisuje na zaplatenie prvých troch mesiacov prenájmu.

  9. Výherca musí zaplatiť nájomné v konečnej výške za prvý a posledné tri mesiace. Preto bude ďalšia splátka nájomného splatná do troch mesiacov.

Nájdenie správnej miestnosti

Hľadanie vhodnej miestnosti ponúkanej na predaj mestom sa dá vykonať na moskovskom investičnom portáli v časti „Ponúkanie miest v Moskve“.

Ak chcete nájsť priestory, ktoré ponúka program na podporu malých a stredných podnikov, musíte otvoriť časť „Viac filtrov“ (v dolnej časti bloku s filtrami, nad fotografiami objektov). V tejto časti musíte naliať blok filtrov až do konca, v stĺpci Publikum vyberte možnosť Pre SMS a potom kliknite na tlačidlo Použiť.

Takže 17. júla 2018 (výsledok sa môže v iný deň líšiť) sa po použití filtra „pre SMP“ zobrazí vo výsledkoch 112 objektov.

Informácie o študovni

Ako príklad možno uviesť objekt „SAO, Moskva, Leningradskoye Shosse, dom 34, budova 2 1. poschodie, miestnosť 4, miestnosť 1, 1a, 2-8“:

  • Prvá časť „Informácie o nehnuteľnosti“ označuje oblasť. V tomto prípade 99, 4 m2.

  • V tej istej časti sa nachádza položka „Účel“. V tomto prípade: neobývaný / zadarmo

  • Najbližšia stanica metra: Baltiyskaya. Vzdialenosť od metra je 0, 57 km (tj. 6 minút chôdze. Na mape môžete vidieť polohu zariadenia a získať smery. Yandex ukazuje, že cesta zo stanice Baltiiskaya MCC do zariadenia trvá 9 minút.

  • Fotografie sú umiestnené vpravo od tabuľky s charakteristikami objektu. Izby na fotografiách vyzerajú celkom dobre na použitie (čo nie vždy platí).

  • V dolnej časti stránky v sekcii Informácie o ponúkaní cien je doba prenájmu 10 rokov.

  • V rovnakej časti: záloha: 111 825 rubľov.

  • Na konci stránky je k dispozícii archív s dokumentáciou šarže. V ňom nájdete výpis z technického pasu ZINZ, v ktorom je pôdorys a vysvetlenie (tabuľka s popisom priestorov vrátane ich účelu).

  • Počiatočná cena prenájmu. V tomto prípade 447 300 rubľov ročne. Ak sa počíta s mesačným nájmom: 37 275 rubľov / mesiac za izbu s rozlohou 99 metrov štvorcových.

  • Termín na prijímanie žiadostí je uvedený v časti „Informácie o postupe“. V tomto prípade sa prijímanie žiadostí končí 20. júla 2018.

Odporúčaná