Obchodné riadenie

Ako automatizovať výrobný proces

Ako automatizovať výrobný proces

Video: Program for production 2024, Júl

Video: Program for production 2024, Júl
Anonim

Proces automatizácie výroby je činnosť zameraná na vývoj strojovej technológie, pri ktorej sa samotné riadiace funkcie, ktoré predtým rozmnožovali ľudia, prenášajú na špeciálne automatické zariadenia. V tomto prípade automatizácia výrobných činností pomáha výrazne zvyšovať produktivitu práce a uľahčuje činnosť pracovníkov.

Image

Návod na použitie

1

Vyhodnotiť objekt automatizácie vo výrobe. Zamyslite sa nad tým, čo by ste chceli v spoločnosti vymeniť, aké vybavenie si musíte kúpiť a čo môže zvýšiť produktivitu podniku.

2

Vypracovať plán technických špecifikácií a vybrať najoptimálnejšie prvky na riešenie úloh. Môže ísť napríklad o špeciálne senzory a monitorovacie nástroje, napríklad na prevádzku zariadení, ktoré vyrábajú kábel, ako aj rôzne súpravy na ďalšie zhromažďovanie a spracovanie všetkých prijatých informácií, špeciálne zariadenia na zabezpečenie rozhrania - ovládací panel pre normálnu činnosť dispečerov výroby.

3

Vypracujte dokumentáciu o návrhu a odhade (schéma automatizácie, schéma elektrického obvodu, opis týchto algoritmov riadenia riadiacich systémov).

4

Vyvíjajte programy, ktoré vám pomôžu implementovať riadiace algoritmy pre nové vybavenie (nižší stupeň riadenia). Potom urobte projekt práce algoritmov pre zber, spracovanie prijatých údajov (najvyšší stupeň riadenia výroby).

5

Postarajte sa o potrebné vybavenie. Následne vykonajte všetky potrebné práce na inštalácii a uvedení do prevádzky.

6

Zvážte, že sa musíte usilovať o úplnú (časom sa meniacu) automatizáciu výroby. Preto je potrebné vykonávať nielen vertikálnu, ale aj horizontálnu automatizáciu úrovní (najmä dostupné koncové zariadenia, napríklad stroje na výrobu niektorých technologických liniek, elektrické zariadenia, výrobné miesta) programovým kombinovaním riadiaceho systému každej jednotlivej úrovne.

7

Upozorňujeme, že úrovne by mali zostať otvorené pre akékoľvek ďalšie zmeny, napríklad na zvýšenie počtu vygenerovaných prvkov. Zároveň môžete znázorniť vertikálne integrovaný systém vo forme určitej pyramídy, kde budú konečné zariadenia (ako sú ovládače, snímače alebo spúšťače) umiestnené na nižšej úrovni a v strede - stupeň ovládania pomocou špeciálnych operátorských staníc alebo ovládačov. Hornou časťou by malo byť riadenie výroby a spolu by mali byť spojené miestnymi počítačovými sieťami.

Odporúčaná