ostatné

Ako skladovať sušené ovocie

Ako skladovať sušené ovocie

Video: Domáce sušené hovädzie mäso | Homemade JERKY BEEF - dried meat 2024, Júl

Video: Domáce sušené hovädzie mäso | Homemade JERKY BEEF - dried meat 2024, Júl
Anonim

Pri nesprávnom skladovaní sa sušené ovocie môže veľmi rýchlo zhoršiť: na lieči sa objaví pleseň, bude mať nepríjemný zápach, stmavnutie a hnilobu. Aby sa tomu zabránilo, je potrebné zabezpečiť optimálne podmienky na skladovanie zásob, ako aj skontrolovať ich bezpečnosť z času na čas.

Image

Návod na použitie

1

Určite, či je sušené ovocie dobre vysušené. Vezmite si do ruky pár sušených plátkov alebo ovocia a stlačte ich. Ak sú kúsky zmačkané na kúsky, musia sa ešte vysušiť. Ak sa plátky po otvorení pästi rozpadnú na dlani, sú už pripravené na dlhodobé skladovanie. Odporúča sa rýchlo prezrieť všetky plátky a odstrániť tie, ktoré sú stále slabo vysušené. V opačnom prípade existuje vysoké riziko, že v dôsledku jedného alebo dvoch kúskov alebo ovocia, na ktorých sa nevyhnutne objaví pleseň, bude celá populácia poškodená.

2

Vyberte si správne balenie pre počet sušených plodov. Ak potrebujete skladovať veľké zásoby, uprednostnite uzavreté plastové vrecká. Ďalšou možnosťou je použitie kovových alebo drevených škatúľ, ktorých dno a steny sú pokryté polyetylénom. Ak existuje len veľmi málo sušeného ovocia, sú vhodnejšie sklenené a plechové plechovky. Tak či onak, bez ohľadu na to, ktorú možnosť si vyberiete, nezabudnite, že v kontajneroch by nemali byť žiadne medzery alebo otvory, cez ktoré by mohol hmyz vniknúť.

3

Pamätajte, že ak pripravujete zmes rôznych sušených plodov, musíte najskôr vyrovnať ich vlhkosť. Za týmto účelom sa plody uchovávajú v jednej nádobe počas 3 až 5 dní a potom sa nechajú na priamom slnečnom svetle niekoľko hodín. Až potom je možné zmes preniesť do vriec alebo pohárov.

4

Nájdite vhodné miesto na skladovanie sušeného ovocia. Najlepšia voľba je miestnosť s teplotou okolo + 10 ° a nízkou úrovňou vlhkosti. Ak vo vašom dome takéto miesto nie je, vložte nádoby so sušeným ovocím do tmavej skrinky a umiestnite vedľa neho otvorenú nádobu na soľ. Soľ absorbuje vlhkosť a pomáha predchádzať plesniam alebo zápachom.

5

Roztierané sušené ovocie v chintzových vreckách predtým namočené do slanej vody a dôkladne vysušené. Na plátky je užitočné pridať suchú mätu. Bavlnené vrecká zaveste alebo zložte na chladnom, suchom a tmavom mieste a uložte ich. Táto metóda umožňuje dlhodobo skladovať sušené ovocie bez obáv, že sa zhorší.

6

Kontajnery so sušeným ovocím pravidelne kontrolujte. Na záhyboch sa môžu objaviť záhyby polyetylénu v rohoch boxov. Ak si ich všimnete, okamžite vyberte sušené ovocie z nádoby a preneste ho na iné miesto a povrchy lariev dôkladne očistite. Ak sa tak stalo, že hmyz už bol v sušenom ovocí zničený, môžete sa pokúsiť zachrániť svoje rezervy pečením sušeného ovocia na priamom slnečnom svetle alebo ich držaním niekoľko hodín v mrazničke.

Odporúčaná