Obchodné riadenie

Ako sa vyhnúť chybám pre začínajúceho podnikateľa

Ako sa vyhnúť chybám pre začínajúceho podnikateľa

Video: 3 fatálne chyby začínajúcich podnikateľov 2024, Júl

Video: 3 fatálne chyby začínajúcich podnikateľov 2024, Júl
Anonim

Podnikanie v Rusku sa rok čo rok stáva mladším. Stále viac a viac včerajších absolventov sa usiluje o nezávislosť a finančnú slobodu. Najprv však robia veľa chýb, ktoré vedú ku kolapsu. Prostredníctvom spoľahlivých politík sa im možno vyhnúť alebo znížiť riziko ich výskytu.

Image

Návod na použitie

1

Peniaze milujú počítanie. Nezabudnite počítať každý krok vo vašej aktivite. Vypočítajte si otvorenie svojho podnikania rôznymi spôsobmi, premýšľajte o tom, kde môžete ušetriť, a máte dostatok zdrojov na začatie vlastného podnikania. Majte hotovostnú rezervu najmenej šesť mesiacov. Udržujte účtovníctvo, aj keď to zákon nevyžaduje. Štruktúra financií vám pomôže vyhnúť sa zbytočným nákladom a odhaliť medzery vo vašom podnikaní.

2

Správne naplánujte svoj reklamný rozpočet. Existuje mnoho spôsobov, ako ju uložiť. Napríklad na otvorenie jedného obchodu s potravinami stačí malá vývesná tabuľa nad vstupom do sekcie „Výrobky“ a keď sa rozšírite na veľkosť siete, môžete prísť s iným menom a zaregistrovať značku, ale v počiatočnej fáze je to ďalšia strata peňazí. Je to tak s logom spoločnosti. Používajte cenovo dostupnú a lacnú reklamu - letáky v poštových schránkach, ústne správy, reklamy v novinách. Široké publikum môže prilákať lacná, ale často veľmi účinná reklama na internete. Kontextová reklama, vývesky, vstupné stránky, fóra vám pomôžu nájsť vašich zákazníkov bez toho, aby sa dožili väčšinu svojho reklamného rozpočtu.

3

Buďte dynamickí. Neustále študujte dopyt, vykonávajte analýzy dopytu a predaja, kúpnej sily, získajte presné čísla a na základe nich vypracujte prognózy. Predstavte tie výrobky, ktoré sú stabilne žiadané a hrajte a študujte reakciu zákazníkov so zvyškom sortimentu. Ak chcete vedieť, koľko sa zajtra predá, musíte jasne vedieť, koľko sa včera predalo.

4

Buďte gramotní. Medzery v znalosti zákona vás môžu stáť veľa. Vždy sa držte krok so zmenami v právnych predpisoch týkajúcich sa všetkých aspektov vašej činnosti, manéver založený na týchto aktualizáciách.

Užitočné rady

Ak vaše znalosti nestačia na odhalenie jedného alebo viacerých problémov, obráťte sa na odborníkov. Náklady na ich služby sa rýchlo vyplatia, ak uplatníte rady, ktoré vám dajú v praxi.

Odporúčaná