Obchodné riadenie

Ako kúpiť obilie v roku 2017

Ako kúpiť obilie v roku 2017

Video: TOP 5 fotomobilů roku 2017 - Rady a tipy, jak vybrat fotomobil | Alza Tube 2024, Júl

Video: TOP 5 fotomobilů roku 2017 - Rady a tipy, jak vybrat fotomobil | Alza Tube 2024, Júl
Anonim

Majitelia domov s domácimi pozemkami a domácimi miláčikmi sú si dobre vedomí problémov so skladovaním krmiva počas zimy. Okrem sena, krmiva a siláže je potrebné pripraviť obilie aj pre hydinu a malé zvieratá.

Image

Návod na použitie

1

Zrno sa zvyčajne nakupuje na jesenných veľtrhoch poľnohospodárskych výrobcov v regióne alebo v poľnohospodárskych podnikoch. Aby ste si však mohli obilie kúpiť správne, musíte si ho vybrať. Tipy na výber obilia poskytujú najskúsenejším poľnohospodárskym technikom:

Pri výbere zrna vyhodnotte jeho upchatie a trauma vizuálne, pretože je to také zrno, ktoré je najviac náchylné na pokazenie.

2

Pozrite sa na farbu zrna. Kvalitné zrno má lesklý hladký povrch, ktorý zodpovedá každej kultúre a farbe zŕn. Ak je zrno rozmaznané, farba jeho škrupiny je matná a tmavá. Po pokazení ovos a jačmeň strácajú svoju prirodzenú farbu.

3

Zrnko posypte do jednej vrstvy na bielom papieri a preskúmajte ho v lupe. Zvláštnu pozornosť venujte zrnitému kĺbu a šupke. Ak na zrnách vidíte čierne škvrny, potom je huba zničená alebo poškodená hubou.

4

Cítite zrno, dobré zrno má voňavý zápach bez kyslých a tvrdých nečistôt, amoniak bez zápachu. Ak máte pochybnosti, môžete zrno správne „zapáchať“, zohriať ho v dlaniach alebo naliať horúcu vodu do pohára po dobu 2 až 3 minút. Teplota vody by nemala byť vyššia ako 60 - 70 ° C.

5

Pokúste sa zrno ochutnať predbežným mletím a žuvaním. Ak zrno chutí sladko, znamená to, že klíčilo a ak je kyslé, znamená to, že zrno je rozmaznané hubou.

6

Poľnohospodárske podniky okrem čistého obilia často ponúkajú majiteľom odpad z obilia za nízku cenu. Odborníci neodporúčajú výkrm zvierat a hydiny odpadom z obilia, pretože rozbité a malé zrná, ako sú plevy, podstielka, prach, zadržujú viac vlhkosti, čo vedie k vývoju húb, ktoré uvoľňujú mykotoxíny, ktoré sú zdraviu škodlivé.

7

Po zakúpení sa obilie musí riadne uskladniť. Je vhodné skladovať zrno v uzavretej nádobe, ktorá neumožňuje vlhkosť, nezhromažďuje kondenzát. Pri skladovaní by sa mala udržiavať nízka vlhkosť vzduchu (12 - 14%) a teplota 20 - 30 ° C. Pred naplnením zrna do skladu sa musí dôkladne vyčistiť a skontrolovať.

Odporúčaná