management

Ako začať s obchodnou ponukou

Ako začať s obchodnou ponukou

Video: Finančná správa sa zase predviedla. Je úplatkom obchodná ponuka? 2024, Júl

Video: Finančná správa sa zase predviedla. Je úplatkom obchodná ponuka? 2024, Júl
Anonim

Komerčná ponuka je prvá vec, ktorú od vás zákazníci a partneri dostanú. Podľa neho posúdia, či sa oplatí dôverovať vašej organizácii a spolupracovať s ňou.

Image

Návod na použitie

1

Urobte cenovú ponuku na hlavičkovom papieri vašej spoločnosti, aj keď tak urobíte e-mailom. Do návrhu vložte logo a kontaktné čísla kancelárie, v ktorej sa nachádzate.

2

Začnite svoju ponuku slovom „Vážení“. Uistite sa, že ste kontaktovali meno a priezvisko. Prispôsobený list pritiahne od príjemcu omnoho viac pozornosti ako zovšeobecnené „Ahoj“.

3

Potom premýšľajte, čo by mohlo priviesť potenciálneho partnera. Je to prvý odsek, začiatok komerčného návrhu, najdôležitejší. Ak to nespôsobí záujem, osoba ho jednoducho bez prečítania listu odošle do priečinka „Odstránené položky“. Začnite správu s výhodami, ktoré s vami spolupráca s vami sľubuje. Pre každú spoločnosť je to iné. Trávte trochu času a zistite, čo je pre organizáciu dôležité dnes.

4

Nepoužívajte bežné frázy a koncepty: obchodná spolupráca, vzájomne výhodná komunikácia, sľubná ponuka. Tieto listy najčastejšie začínajú reklamnou poštou (spam).

5

Na začiatku listu nám povedzte, aké problémy vyrieši spolupráca s vašou spoločnosťou pre klienta a aké bolesti hlavy to zmierni. Napríklad, ak ste reklamná agentúra s úplným cyklom a organizácia sa zúčastňuje výstav, zabezpečte, aby ste sa postarali o všetky fázy prípravy. Tým sa partnerovi ušetrí potreba uzatvárať a podpisovať komplexné zmluvy o prenájme miesta, kúpe a zostavení stánku a vyriešia sa všetky jeho ťažkosti týkajúce sa návrhu pracoviska, dodávky suvenírov a letákov. Po zhromaždení skupiny spoločností, ktoré sa zúčastňujú na jednej výstavnej akcii, môžete požiadať organizátorov o zľavu z prenájmu, ako aj o šetrenie dodávok materiálu (všetko môže priniesť jeden kamión). Takto vytvoríte „plug“ v cene, v dôsledku čoho bude účasť spoločnosti na výstave stáť takmer rovnako ako pri nezávislej organizácii. Existuje veľa takýchto príkladov - každý segment trhu má svoje vlastné príležitosti.

6

Po popísaní výhod spolupráce s vami choďte do príbehu o spoločnosti, kontaktných údajoch atď. Poslaním listu bude užitočné nasledujúci deň telefonovať s potenciálnym partnerom a pripomenúť si. To znova zameria svoju pozornosť na váš návrh.

Odporúčaná