obchodné

Ako začať podnikať s pivom

Ako začať podnikať s pivom

Video: Ako začať podnikať keď nemáte NIČ 2024, Júl

Video: Ako začať podnikať keď nemáte NIČ 2024, Júl
Anonim

Vlastné podnikanie s pivom ostáva veľa nielen pre veľkých investorov. Môžete ho začať aj s malými investíciami, ktoré sa rozširujú s rastom. Ak je vaše vášeň pivo, tak prečo z neho urobiť ziskové podnikanie?

Image

Budete potrebovať

  • - licencia;

  • - priestory;

  • - hygienické osvedčenie;

  • - povolenia sociálnych služieb;

  • - recept na pivo;

  • - zariadenia na výrobu piva;

  • - baliace vybavenie;

  • - prísady na výrobu piva.

Návod na použitie

1

Vyberte svoju oblasť podnikania. Existuje veľa možností. Najznámejšie sú pivovar alebo minipivovar, obchod s výčapom alebo živým pivom, bar alebo krčma atď. Vyberte ziskový podnik pre svoju oblasť. Ak je to už presýtené konkurenčnými obchodmi s pivom, tak prečo nezorganizovať svoj vlastný pivovar, aby zákazníkom ponúkol niečo nové?

2

Rozhodnite sa, ktoré pivo budete vyrábať. Existuje mnoho hotových receptov, napríklad jačmenné pivo, anglické pivo, bavorské tmavé pivo a mnoho ďalších. Všetky sú k dispozícii na štúdium na internete. Zamyslite sa nad tým, ktorá odroda bude najžiadanejšia vo vašom meste alebo regióne, čo na súčasnom trhu nestačí.

3

Vyberte obchodné priestory a uzavrite dlhodobý prenájom so svojím vlastníkom. Ak je vaším cieľom otvoriť obchod s elitným pivom, mali by ste ho umiestniť v centrálnej časti mesta, na rušnej ulici, vedľa ďalších prestížnych obchodných spoločností. Potrebné povolenia získate od hygienickej a epidemiologickej stanice, bytového úradu, energetického dozoru a dozoru nad požiarmi.

4

Prejdite si licenciu. Predložte licenčnému úradu v mieste vášho bydliska dokumenty, ktoré zahŕňajú registračné údaje pre jednotlivého podnikateľa, Rosstatove kódy, zoznam a objem predaného tovaru, lekársku knihu a potvrdenie o zaplatení registračného poplatku. Pivo patrí medzi výrobky podliehajúce spotrebnej dani, preto sa zdaňuje 15% z príjmu.

5

Získajte hygienické osvedčenie pre svoje výrobky. Zodpovedá za to miestny hygienický a epidemiologický dohľad. Osvedčenie sa vydáva iba na základe preskúmania, ktoré stanovuje všetky požiadavky na výrobu výrobkov a ich použitie.

6

Vyberte si spôsob, ako zabaliť svoje pivo. Jeho sterilizácia v sklenených a plastových fľašiach alebo hliníkových plechovkách sa považuje za účinnú a lacnú. Na to budete potrebovať vybavenie, ako je stroj na plnenie piva, zariadenie na uzatváranie uzáverov a nalepovanie štítkov. Nápoj môžete prepustiť aj do pohodlných uzavretých sudov nazývaných sudy. Sú vyrobené z dreva alebo plastu pre potravinárske účely a majú zapečatený kryt s ventilom a kohútikom. Je to drahší spôsob balenia, ale zisk z predaja takéhoto tovaru je oveľa vyšší.

7

Nakupujte potrebné vybavenie od veľkoobchodných dodávateľov. Ak plánujete variť pivo, budete potrebovať technologickú nádrž a nádrž na primárne kvasenie, laboratórne vybavenie a transfúzny systém. To stačí na usporiadanie malého pivovaru. Získajte suroviny na výrobu piva. Patria sem: slad, chmeľ, čistená voda a droždie.

8

Príďte s názvom piva a dizajnom etikety, ktoré sú charakteristickou črtou tohto nápoja a pomôžu ľuďom ho spoznať medzi inými podobnými výrobkami. Názov by mal odrážať vlastnosti vášho piva (svetlé alebo tmavé, filtrované alebo nefiltrované) a mal by byť čo najbližšie cieľovému publiku (napríklad „Narodnoye“, „Russkoye“, „Staroslavianskoye“ atď.). Môžete použiť svoju vlastnú fantáziu alebo sa obrátiť na odborníkov v oblasti brandingu.

9

Začnite s predajom piva. Vaše cieľové publikum budú malé kaviarne a bary, ako aj obchody a supermarkety. V prípade otvorenia pivovaru bude potrebné predať tovar priamo návštevníkom. Efektívnym reklamným krokom bude organizácia bezplatného ochutnávkového nápoja alebo dokonca malého piva.

ako otvoriť továreň

Odporúčaná