nepopulárne

Ako začať podnikať v oblasti šitia

Ako začať podnikať v oblasti šitia

Video: Ako začať podnikať 2024, Júl

Video: Ako začať podnikať 2024, Júl
Anonim

Ak viete, ako šiť a porozumieť móde, šitie je pre vás. Malá šijacia dielňa (až 10 majstrov) je schopná vyrobiť až 50 predmetov za deň. Náklady na jeho otvorenie budú malé: je to prenájom priestorov a miezd zamestnancom.

Image

Budete potrebovať

priestory, personál (asi 10 osôb), vybavenie, reklama, štátna registrácia

Návod na použitie

1

Podľa štatistík je v krajinách SNŠ a tretích krajín šitá viac ako polovica všetkých odevov, ktoré nosia Európania. V Rusku je pracovná sila stále lacnejšia ako v mnohých iných krajinách, preto je výhodné otvoriť s nami šijaciu dielňu: po propagácii svojho podnikania môžete získať objednávky na šijacie odevy slávnych značiek.

2

Pre malú šijaciu dielňu potrebujete miestnosť s rozlohou asi 50 m2. Nezáleží na tom, kde sa budú nachádzať vaše priestory. Preto si ju môžete prenajať v obytnej štvrti, pretože je lacnejšia.

3

Najprv budete potrebovať 8-10 zamestnancov. Bude možné zaplatiť kus po kúsku (percento z každej objednávky, atď.). Budete tiež musieť najať hosťujúceho účtovníka.

4

Ak neviete, aké vybavenie je potrebné pre šijaciu dielňu, zistite to od potenciálnych pracovníkov - spravidla sú skúsení remeselníci v takýchto veciach veľmi dobre oboznámení. Akékoľvek vybavenie je možné kúpiť alebo prenajať, čo bude lacnejšie. Pre každého zamestnanca budete potrebovať minimálne jeden šijací stroj, poloautomatický gombíkový otvor na zametanie rovného gombíkového otvoru, gombíkový poloautomat a žehličku.

5

Ak chcete, aby sa vaše podnikanie stalo zákonným, zaregistrujte sa na miestnom daňovom úrade ako samostatný podnikateľ. Za to budete musieť zaplatiť štátny poplatok 800 rubľov.

6

Ziskovosť šijacieho podnikania závisí od toho, ako skoro nájdete stálych zákazníkov. Môžu to byť trhy, obchody, známe značky, ktoré sa rozhodli znížiť náklady prilákaním lacnej pracovnej sily. Druhá možnosť je pravdepodobná aj v prípade, že nemáte dostatok informácií. Pokiaľ ide o prvé dva, budete musieť dať reklamu (prostredníctvom online pošty alebo hovorov). Čím skôr ho dáte, tým viac zákazníkov môžete prilákať.

Odporúčaná