ostatné

Ako začať podnikať bez investícií

Ako začať podnikať bez investícií

Video: Ako fungujú investície a prečo by mal každý investovať? 2024, Júl

Video: Ako fungujú investície a prečo by mal každý investovať? 2024, Júl
Anonim

Každý podnik vyžaduje investície, ale tieto investície nie sú vždy peňažné. Pre niektoré podnikateľské nápady môžu stačiť iba vaše zručnosti a schopnosti - aspoň na začiatku. A čo už máte. Aké to môžu byť nápady?

Image

Návod na použitie

1

Každý z nás má schopnosti, zručnosti a koníčky. Ak je to potrebné, môžu sa zmeniť na malú firmu a začať zarábať. Bez akýchkoľvek investícií môžete robiť doučovanie, prekladanie (osobne aj ako majiteľ virtuálnej prekladateľskej agentúry), vytváranie webových stránok a webdizajnu, šitie na objednávku, výrobu kytíc, poradenstvo v akejkoľvek oblasti … A to je len časť nápadov.

2

Doučovanie sa zúčastňujú študenti pedagogických univerzít, ako aj fakulty cudzích jazykov, často z počiatočných kurzov. Ak vás štúdium na univerzite už nezaťažuje, je na čase, aby ste doučovanie urobili z vášho vlastného úspešného podnikania. Ak udržiavate vzťahy s učiteľmi, môžete vyhľadávať študentov prostredníctvom webových stránok pre tútorov ( www.repetitor.ru a ďalšie), priateľov, cez svoju školu. Hodina hodín stojí od 500 rubľov, lektori za cudzie jazyky zvyčajne účtujú viac. Ak máte diplom poprednej univerzity a pripravujete sa na skúšku, potom cena za hodinu lekcií môže dosiahnuť 2 000 až 3 000 rubľov. Tútor môže vykonávať okolo 5-6 hodín denne, doma aj u študentov. Takto môžete dostávať najmenej 2 500 rubľov denne, čo má dosť flexibilný rozvrh.

3

V súčasnosti existuje pomerne veľa prekladateľov, pretože takmer každý, kto ovláda cudzí jazyk viac menej, môže robiť jednoduché preklady. To, nanešťastie, vedie k veľkému poklesu cien za preklady: za 1 stranu z 1800 znakov textu (zvyčajne sa meria objem prekladu), môžu prekladatelia platiť od 70 do 1 000 rubľov. Ten, ktorý uspeje v preklade, je ten, kto má po prvé dôstojné prekladateľské vzdelanie a po druhé, má riadne skúsenosti a dobrých zákazníkov. Preto, ak skutočne chcete robiť preklady a získať z toho vysoký príjem, musíte získať správne skúsenosti (pokiaľ možno so špecializáciou) a nájsť pravidelných dobrých zákazníkov. Vzhľadom na to, že priemerný prekladateľ prekladá asi 10 strán textu za deň, dá sa predpokladať, že váš príjem bude až 10 000 rubľov za deň.

4

Ak máte veľa známych prekladateľov a spoločností, ktorí z času na čas potrebujú preklady, môžete zorganizovať virtuálnu prekladateľskú agentúru. Potrebujete iba webovú stránku, na ktorú vaši zákazníci odovzdajú prácu. V súlade s tým budete kontaktovať prekladateľov a distribuovať medzi nimi prácu. Váš príjem bude závisieť od počtu objednávok, ktoré dostane kancelária.

5

Na spustenie webdesignéra alebo vývojára webových stránok potrebujete iba laptop a potrebný softvér. Môže prijímať objednávky na internete alebo ísť do kancelárie klienta. Spravidla by nemali byť žiadne problémy so zákazníkmi, pretože služby webdizajnérov a vývojárov webstránok sú doslova na každom webe s hľadaním zamestnania pre nezávislých pracovníkov. Príjem bude rovnako ako v predchádzajúcom prípade závisieť iba od počtu objednávok.

6

So všetkými druhmi oblečenia v obchodoch existujú ľudia, ktorí využívajú služby ateliéru. V ateliéri veľmi často šijete večer, maškarádu, svadobné šaty. Ak viete, ako šiť a radi šiť, šitie na mieru sa môže stať vašou prácou a všetko, čo je pre takúto firmu potrebné, je šijací stroj. Materiály si kúpi zákazník.

Odporúčaná