obchodné

Ako založiť časopis pre ženy

Ako založiť časopis pre ženy

Video: Stres v životě ženy - rozhovor s MUDr. Helenou Máslovou 2024, Júl

Video: Stres v životě ženy - rozhovor s MUDr. Helenou Máslovou 2024, Júl
Anonim

Teraz existuje mnoho rôznych publikácií pre ženy. Zameriavajú sa na rôzne témy: móda, varenie, podnikanie a dokonca aj muži. Preto pred začatím vydávania nového časopisu stojí za zváženie, čo presne v moderných ženských periodikách chýba.

Image

Návod na použitie

1

Uvoľnenie akýchkoľvek médií sa začína štúdiom produktového trhu. Výklenok ženských publikácií je dostatočne vyplnený. Ruské a zahraničné prekladateľské časopisy, publikácie o móde, zdraví, kráse, jedle sú publikované v tlači. Existujú dámske noviny a časopisy o záhradníctve a vyšívaní. Preto sa oplatí spustiť nové vydanie iba vtedy, ak ste si istí jeho relevantnosťou, pretože to bude trvať dosť času, úsilia a peňazí.

2

Preskúmajte publikum. Bude ľahšie vydávať časopis určený pre mesto alebo región, pretože existuje veľa národných publikácií a všetci pevne zastávajú svoje pozície. Prieskum publika sa zvyčajne zadáva špeciálnym agentúram. Vypočítavajú veľkosť publika, vek, jeho rôzne charakteristiky a potreby. Obsah, to znamená, obsah vašej publikácie, závisí od toho.

3

Ak obeh časopisu obsahuje viac ako 1 000 kópií, musí sa zaregistrovať. Robí to Roskomnadzor, to znamená Federálna služba pre dohľad nad komunikáciami, informačnými technológiami a masovými komunikáciami. Okrem zaplatenia poplatku (asi 2 - 4 tisíc rubľov) budete musieť zbierať niektoré dokumenty. Sú to informácie o zakladateľovi, vydavateľovi, kópiách cestovných pasov, dokladoch o úhrade štátnej povinnosti, informácie o vašej publikácii (vrátane jej obehu, subjektu, frekvencie, redakčnej kancelárie, zdrojov financovania atď.). Jeden mesiac po predložení prihlášky bude časopis zaregistrovaný.

4

Teraz začína najťažšia a najzodpovednejšia práca. Potrebujeme najímať pracovníkov - novinárov, ktorí budú písať v časopise, návrhár layoutu, reklamného manažéra. Vyžaduje účtovníka, tajomníka pre podávanie správ. Vašou hlavnou úlohou je dodržiavať frekvenciu vydávania časopisu. Pripravte kvalitný materiál pre každé vydanie, odovzdajte ho tlačiarni včas, rokujte s kioskami a maloobchodné predajne o distribúcii publikácie. Najprv budú potrebné značné finančné prostriedky na tieto účely, ako aj na vyplácanie miezd zamestnancom a prenájom redakčných kancelárií. Ak však neustále sledujete potreby publika, kompetentne priťahujete reklamu, vaše médiá časom dosiahnu sebestačnosť a začnú generovať príjem.

Roskomnadzor. Registrácia médií

Odporúčaná