ostatné

Ako pomenovať novú spoločnosť

Ako pomenovať novú spoločnosť

Video: Nový seriál SLOVANIA 2024, Júl

Video: Nový seriál SLOVANIA 2024, Júl
Anonim

Pri rozhodovaní o založení podniku by mal byť podnikateľ pripravený vyriešiť celý rad problémov, počnúc prípravou podnikateľského plánu a určením zdroja potrebných zdrojov na registráciu a objasnenie formy vlastníctva. V tomto zozname sú niektoré dôležité problémy, ktoré na prvý pohľad nie sú príliš zložité. Napríklad výber názvu novej spoločnosti. V skutočnosti to nie je ľahká úloha a vyžaduje si dôkladné preštudovanie.

Image

Návod na použitie

1

Ak chcete začať, vezmite kúsok papiera a napíšte základné informácie, ktoré môžu priamo ovplyvniť výber názvu vašej spoločnosti. V prvom rade ide o druh činnosti spoločnosti, pretože názov spoločnosti by v ideálnom prípade mal s ňou priamo súvisieť. Napríklad spoločnosť, ktorá predáva technické vybavenie, vyžaduje jedno meno a cukrovinky iné. Je vhodné, aby definície alebo skratky zodpovedali typu činnosti. A naopak, v prípade širokoprofilovej spoločnosti je najlepšie zvoliť meno bez osobitnej väzby. Zvážte vlastnosti vášho trhu. Na cestu do zahraničia potrebujete anglickú verziu.

2

Na nasledujúci hárok napíšte všetky varianty slov, fráz alebo slovných formácií, ktoré sa vám zdajú najvhodnejšie. Stačí napísať na papier všetko, čo na to príde na myseľ. Pamätajte, že názov by mal byť čo najkratší a ľahko zapamätateľný. Vyberte niektoré z najlepších možností a prejdite na ďalšiu otázku.

3

Tu budete musieť vziať do úvahy, že väčšina jednoduchých asociačných názvov už používajú spoločnosti, ktoré sa objavili na trhu pred vami. Zákon nezakazuje v súčasnosti volať spoločnosť podobnú názvu niekoho iného, ​​pokiaľ nie je chránená osobitnými podmienkami. V niektorých prípadoch môže byť dokonca užitočné vypožičať si meno niekoho iného, ​​ale majiteľskej firme sa to určite nebude páčiť. Preto je najlepšie prísť s novým, vlastným, originálnym. Existujúce môžete skontrolovať cez internet.

4

Do vyhľadávacieho poľa zadajte jednu z možností pre svoje meno a uistite sa, že na trhu neexistuje žiadna podobná spoločnosť. Potom vyhľadajte bezplatnú doménu, ktorá sa zhoduje s vaším menom. Ak to chcete urobiť, použite špeciálnu službu, ktorá sa dá ľahko nájsť aj pomocou ktoréhokoľvek vyhľadávacieho nástroja. Samozrejme, ak plánujete vytvoriť lokalitu s spoluhláskou.

5

Mali by ste vedieť, že existujú spoločnosti, ktoré sa špecializujú na pomenovávanie. Popri nich takúto službu ponúka mnoho reklamných agentúr. Preto, ak sami neviete nájsť vhodnú voľbu, jednoducho kontaktujte niektorú z týchto kancelárií, kde vám profesionálni tvorcovia ponúknu niekoľko možností vhodných pre názvy spoločností.

6

Predtým, ako sa obrátite na takúto agentúru, požiadajte ich o technický formulár úlohy, v ktorom môžete uviesť všetky želania a uviesť informácie potrebné na určenie úlohy. Nezabudnite uviesť termín objednávky. Tvoriví ľudia často hrešia odložené termíny. A pre vás to môže byť dôležité, pretože termíny registrácie vašej spoločnosti sa tiež odložia, čo môže súvisieť s potrebou uviesť konečné meno.

Odporúčaná