Obchodné riadenie

Čo nazývať salón krásy

Čo nazývať salón krásy

Video: Super relaxačné | profesionálny fén | V salóne krásy! | Zvuk na spanie 2024, Júl

Video: Super relaxačné | profesionálny fén | V salóne krásy! | Zvuk na spanie 2024, Júl
Anonim

Odborníci v oblasti krásy sa domnievajú, že dobrý salón by mal, po prvé, spĺňať všetky hygienické normy, po druhé, prosím, so širokou škálou služieb, po tretie, majstri by mali byť dobrými psychológmi a mali by mať k sebe klienta. Názov kozmetického salónu však nie je o nič menej dôležitý ako stylista s jemnou umeleckou chuťou.

Image

Budete potrebovať

  • - Telefónny zoznam, aby ste zistili, aké kozmetické salóny sú vo vašej dedine

  • - zbierky mýtov a legiend

  • - Slovník cudzích slov

  • - Perá a papier na brainstorming

Návod na použitie

1

Veľké mýty.

Je žiaduce, aby meno hrdinky mýtu, legendy alebo skutočnej historickej éry bolo verejné. Najtypickejšími príkladmi sú Kleopatra, Afrodita, Athéna. Môžete však otvoriť zbierky mýtov o Grécku, Egypte, Indii (najmä ak sa v salóne používajú ajurvédske kozmetické výrobky a pri návrhu interiéru sa vyberú indické motívy) a hľadať pozitívnu hrdinku. Jej meno by malo byť dosť harmonické a krátke. Je však potrebné zohľadniť kontext. Ak bola hrdinka mäkká, ženská, krásna, znie jej meno. Volanie kozmetického salónu Medea, Lamia alebo Hekate nie je príliš vhodné.

2

Cudzie slová.

Najbežnejšie jazyky sú francúzština alebo taliančina. Mená na základe ich melódie dobre zapadajú do ucha. Toto je pomerne bežná technika, keď neexistujú žiadne iné možnosti a cieľová skupina salónu je dosť široká; znamená strednú triedu, bohatú, mladú a dámu elegantného veku. Dobré meno sa skladá z jedného slova alebo sa nerozpadne intonačne. Ale tu je dôležité nevyrovnávať sa s patosom. Ak sa kozmetický salón nachádza v oblasti s charakteristickým miestnym dialektom, potom bude „La belle dame“ ​​znieť ako „Lyabeldam“ a „toujours“ sa zmení na „bunda“.

3

Svet haute couture.

Do tohto sémantického koša môžete vložiť slová ako „móda“, „trendy“ alebo „štýl“. Alebo v ruštine: „pôvab“, „socialit“, „vysoký štýl“. Keď majiteľ salónu zdvihne bar, riskuje jeho povesť. V salóne s takým úžasným menom, ako je Dolce SPA, skutočne neexistuje loupaná linoleum.

4

Diskrétne a elegantné.

Patria sem ženské mená (Alyonushka, Anastasia, Helen, Nancy) a názvy kvetov (orchidea, ruže, ľalia) a definície krásnych žien (krása, mačiatka, čarodejnica). Často sa salóny nazývajú aj abstraktnejšie názvy: „Visit“, „Magic“. Častými a neutrálnymi frázami sú „Kúzlo krásy“, „Prvá dáma“, „Krásni ľudia“. To sú typické názvy typických salónov, ktorých majitelia patria do sveta malých a stredných podnikov. Znie to primerane, zabehajú pri vypočutí cieľovej skupiny a nespôsobujú odmietnutie. Z rovnakej kategórie sú dlhé mená „Beauty Studio from..“, „Laboratórium milosti od …“ atď.

5

originalita

Ak je kozmetický salón nielen tromi manikúrnymi miestnosťami, kaderníckym salónom a soláriom, ale tiež istou atrakciou, ktorá je pre klientov zaujímavá, mali by ste premýšľať o chytľavom až chuligánskom názve, ktoré sa zameriava na pôvodnú službu. Povedzme, že v salóne je kladený dôraz na pedikúru. Existujú moderné zariadenia, lekárska kozmetika, môžete robiť pedikúru pomocou rýb. Je celkom možné riskovať, nazvať salón „Nohy“ a urobiť v duchu motto: „Vieme všetko o tvojich nohách“? V tomto prípade je zabezpečený prílev sezónnych zákazníkov. Koniec koncov, od konca februára ženy začínajú premýšľať o otvorených letných topánkach, a teda o starostlivosti o chodidlá. V tomto prípade je ísť do salónu ako ísť k lekárovi. Iba krajšie.

Venujte pozornosť

Je potrebné zachovať rovnováhu medzi menom salónu a jeho interiérom, cenami, profesionalitou a kultúrnou úrovňou majstrov. Je rovnako dôležité, aby bol názov pôvodný pre cieľové publikum. Ak chce salón zvýšiť tempo na úkor úradníkov v dospelom veku, potom je volanie kozmetického salónu „Nymphatka“ plné.

Užitočné rady

Predtým, ako majiteľ salónu premýšľa o názve, malo by sa zrodiť poslanie salónu a mala by sa vytvoriť jasná predstava o klientele. Sú to ženy v domácnosti z okolitých domov, ženy so štatútom alebo mladé dievčatá? Ak salón nesie odtlačok osobnosti, potom sa objaví jasné a šťavnaté meno bez väčších problémov.

Súvisiaci článok

Aké vlastnosti charakteru by mal podnikateľ rozvíjať

Mená pre salóny krásy

Odporúčaná