Obchodné riadenie

Čo nazvať supermarket

Čo nazvať supermarket

Video: Low salt diet | Miscellaneous | Heatlh & Medicine | Khan Academy 2024, Júl

Video: Low salt diet | Miscellaneous | Heatlh & Medicine | Khan Academy 2024, Júl
Anonim

Pri organizácii akéhokoľvek podnikania, najmä v obchode, je veľmi dôležité zvoliť správne meno. Úžasný, zvučný názov supermarketu, ktorý bude ľahko zapamätateľný, môže prilákať oveľa viac zákazníkov av blízkej budúcnosti sa stať známou značkou.

Image

Návod na použitie

1

Pri výbere názvu obchodu musíte myslieť na jeho cieľové publikum. Môže odrážať životné hodnoty potenciálnych zákazníkov, finančnú situáciu atď. Značka s menom by nemala u kupujúcich vyvolávať nepríjemné emócie a mala by byť spojená so zlými životnými chvíľami.

2

Ak sa chcete uistiť, že titul pravdepodobne poteší väčšinu budúcich zákazníkov, môžete medzi nimi usporiadať súťaž o najlepší nápad alebo navrhnúť výber z existujúcich. Cenou môžu byť darčekové certifikáty pre supermarkety alebo zľavové karty. To priťahuje pozornosť spotrebiteľov, pomôže okamžite nájsť zákazníkov v obchode.

3

Je vhodné, aby ste si nezvolili správne meno. V budúcnosti pri predaji podniku nebude každý chcieť kúpiť reťazec obchodov s menom cudzinca. Ako priezvisko a mená sa však môžete brať ako základ, skombinovať ich a prísť s niečím veľmi zaujímavým. Napríklad s „pridaním“ Dashu a Ženya možno získať pôvodný „párny“.

4

Názov môže byť priamo spojený s oblasťou činnosti pridaním slov „trh“, „vyjednávanie“ atď. Napríklad možnosti ako Citymarket, Mnogotorg znejú skvele. Nepreháňajte to však zahrnutím podrobných popisov do názvu. Názov „Deshevtorgprodukt“ bude teda veľmi dlhý a ťažko zapamätateľný.

5

Pokúste sa vyhnúť vzorom a príliš častým menám, ukážte svoju fantáziu. Kodak, Xerox a mnoho ďalších tak urobilo včas. Teraz sú tak pevne zakorenení v živote spotrebiteľov, že namiesto „idem, urobím kópiu“, mnohí hovoria „idem z Xeroxu“.

6

Ak chcete zavolať do supermarketu cudzie slovo, nebuďte príliš leniví, aby ste zistili, čo to znamená. Je však vhodné používať v mene supermarketu iba bežné slová v každodennom živote vašich zákazníkov.

Užitočné rady

Ak sa chystáte zaregistrovať svoje meno a ochrannú známku, potom je pri kontaktovaní Rospatent lepšie mať niekoľko záložných možností. Koniec koncov, dokonca aj ten najneobvyklejší a originálny názov by mohol vymyslieť niekto pred vami.

Odporúčaná