Obchodné riadenie

Ako pomenovať dopravnú spoločnosť

Ako pomenovať dopravnú spoločnosť

Video: Opustená Dopravná Firma 🚌 Cintorín Autobusov 🚗 Ivan Donoval 🚙 Urbex Dokument 2024, Júl

Video: Opustená Dopravná Firma 🚌 Cintorín Autobusov 🚗 Ivan Donoval 🚙 Urbex Dokument 2024, Júl
Anonim

Rozhodli ste sa otvoriť dopravnú spoločnosť a pred vami vyvstala otázka, čo by ste mali nazvať? Každý vie, že úspech jeho činnosti závisí od názvu spoločnosti. Myslia si, „keď zavoláte loď, vypláva.“ Preto pri výbere názvu spoločnosti musíte zahrnúť fantáziu a dobre premýšľať, pretože tento proces je seriózny a kreatívny. Musí sa nazývať tak, aby si ju všetci pamätali a aby ju všetci vypočuli. Ak je meno ťažké vysloviť alebo je úplne zabudnuté, spotrebiteľ využije služby inej spoločnosti.

Image

Návod na použitie

1

Názov spoločnosti by mal byť jednoduchý a nezabudnuteľný. Pre dopravnú spoločnosť by to mohlo byť „Ach, jazda“ alebo „Ideme, ideme.“ Názov by sa mal líšiť od existujúcich značiek. Sú prípady, keď sa spoločnosť nazýva menom podobným názvu konkurenčnej spoločnosti. Napríklad na trhu existuje spoločnosť EuroTrans, potom by ste v žiadnom prípade nemali zavolať na váš EuroTransport. V tomto prípade bude vaša spoločnosť určite zmätená a dokonca obvinená z plagiátorstva. Buďte originálnejší: „Pri plnej rýchlosti“, „Tam - Tu“ alebo „Let čmeliaka“.

2

V mene spoločnosti nemôžete použiť také slová, ktorých význam skresľuje jej skutočnú činnosť. Zakázané je aj vulgárne alebo jazykové vyjadrenie, čo znamená, že organizácia poskytuje neslušné alebo škandálne služby.

3

V názvoch spoločností je celkom možné používať cudzie slová. Ale v tomto prípade musíte mať vždy na pamäti, že v rôznych jazykoch môže mať úplne iný preklad a význam. Napríklad, ak sa rozhodnete pomenovať dopravnú spoločnosť s rovnakým vozidlom Nova, viete - preložené zo španielčiny, No-Va znamená „nejde“. Takéto meno vám teda určite nebude vyhovovať.

4

Ak je vo vašej oblasti veľa konkurentov, zvážte začatie názvu vašej spoločnosti počnúc písmenom „A“, „B“ alebo „C“, to znamená nie viac ako prvých päť písmen abecedy. Prečo? Všimnite si, že najčastejšie osoba, ktorá sa pozerá na telefónny zoznam, aby našla spoločnosť, ktorú potrebuje, zavolá prvých pár čísel. A ak sa vaša dopravná spoločnosť nazýva „Fast Lane“, „Lucky“ alebo „Lucky“, existuje vysoká pravdepodobnosť, že vás zavolajú.

5

Mená - vtipy sú tiež prijateľné. Pomenujte svoju spoločnosť, povedzte: „Obrusová cesta“, „Mravec“, „Karavan“ alebo „Osol“ a dajte zákazníkom nielen kvalitu svojich služieb, ale aj dobrú náladu.

Odporúčaná