Obchodné riadenie

Ako nestratiť ponuku

Ako nestratiť ponuku

Video: Pevný rám na traily? CTM ZEPHYR Xpert 2021 2024, Júl

Video: Pevný rám na traily? CTM ZEPHYR Xpert 2021 2024, Júl
Anonim

Ak chcete vyhrať výberové konanie, je dôležité nielen vyrábať vynikajúce výrobky alebo poskytovať perfektné služby, ale aj sledovať novinky v profesionálnej oblasti vašej spoločnosti. Pomôže to vedieť, kde a kedy sa ponuka uskutoční, ako aj to, ako čo najlepšie upraviť činnosť tak, aby spĺňala všetky moderné požiadavky.

Image

Návod na použitie

1

Ak sa chcete držať krok s novými výrobkami profesionálneho priemyslu, v ktorom vaša spoločnosť pôsobí, navštívte ročné salóny a výstavy, na ktorých sú prezentované všetky novinky. Pod záštitou klienta komunikujete so zástupcami organizácií zúčastňujúcich sa na podujatí. Požiadajte o podrobné informácie o tom, čo robí ich spoločnosť, aké technológie používa. Takže môžete včas preorientovať smer svojej vlastnej činnosti tak, aby ste pri ďalšom výberovom konaní nezostali na palube.

2

Zúčastnite sa na špecializovaných výstavách tým, že si tam prenajmete priestor a postavíte stojan. Pomôže vám to prilákať nových zákazníkov a zhodnotiť kontakty tých, ktorí majú v úmysle uskutočniť ponuku. Ak chcete zaujať potenciálnych partnerov, prineste na podujatie všetky vzorky produktov, ktoré vyrábate, a pripravte portfólio pre všetky typy služieb. Okrem toho na výstavu pošlite najefektívnejších obchodných manažérov. Vedia, ako viesť rozhovor, aby mali záujem partnera o získanie balíka služieb vašej spoločnosti.

3

Na základe zozbieraných údajov zostavte zoznam spoločností, od ktorých sa očakáva, že budú viesť ponuku. Pred každým uveďte kontakty a to, čo by pre nich mohlo byť zaujímavé ako zákazníci. Pripravte si pre každú organizáciu krátke portfólio. Osobne kontaktujte. Je lepšie, ak sa vám podarí získať telefónne číslo a e-mailovú adresu generálneho alebo obchodného riaditeľa, ako aj osoby priamo zodpovednej za verejnú súťaž. Pošlite im pripravenú prezentáciu. Ak sa potenciálni partneri vopred zoznámia s aktivitami vašej spoločnosti, bude väčšia šanca na víťazstvo vo výberovom konaní.

4

Sledujte spoločnosti, ktoré uskutočňujú výberové konanie, pomocou webovej stránky http://www.tenderer.ru. Hneď ako uvidíte, že spoločnosť hľadá dodávateľa, pošlite im spoločné portfólio a zavolajte na uvedené čísla. Dohodnite si stretnutie, na ktorom prediskutujete podmienky budúcej spolupráce. Sľubné zľavy na veľké objemy práce, ako aj na dlhodobú zmluvu. Pomôže vám to byť medzi spoločnosťami, ktoré zvíťazili v tendri.

Odporúčaná