obchodné

Ako to urobiť bez pokladnice

Ako to urobiť bez pokladnice

Video: Virtuálna pokladnica ( VRP ) - Uzávierky 2024, Júl

Video: Virtuálna pokladnica ( VRP ) - Uzávierky 2024, Júl
Anonim

Jednotliví podnikatelia majú právo pracovať bez registračnej pokladnice, pričom využívajú formu zdaňovania vo forme jednotnej dane z pripísaného príjmu (UTII). Oficiálne je toto pravidlo stanovené v odseku 2.1 čl. 2 spolkového zákona z 05.22.2003 č. 54-FZ „O používaní registračných pokladníc pri platbách v hotovosti a (alebo) pri zúčtovaní pomocou platobných kariet.“ Môžete sa obísť bez registračnej pokladnice a neporušovať daňovú legislatívu dodržiavaním základných pracovných pravidiel v takýchto podmienkach.

Image

Budete potrebovať

  • - počítačové vybavenie;

  • - príjem z predaja alebo potvrdenie o platbe;

  • - zúčtovací účet za prácu bankovým prevodom.

Návod na použitie

1

Zistite, či je vaša obchodná činnosť taká, ktorá sa dá vykonávať bez použitia registračných pokladníc. Aby sa splnili požiadavky zákona, činnosť by sa nemala týkať maloobchodného predaja alkoholických výrobkov nad 15% a musí byť tiež regulovaná výlučne prostredníctvom UTII (informácie Federálnej daňovej služby Ruskej federácie z 29. septembra 2009).

2

Ak máte nainštalovanú pokladňu, nezabudnite ju odhlásiť na daňovom úrade. To sa musí urobiť v ten istý deň, keď plánujete prestať používať. V prípade nepoužívania registračných pokladníc, ktoré neboli zrušené, bude vám uložená pokuta v súlade s čl. 14.5 Správny zákonník Ruskej federácie. Výška pokuty: 3 000 - 4 000 rub. pre individuálnych podnikateľov; 30 000 - 40 000 rubľov. pre LLC.

3

Pri práci bez registračnej pokladnice nie ste na žiadosť kupujúceho oslobodení od povinnosti vystaviť doklad potvrdzujúci osvedčenie o nákupe a predaji. Takýto dokument znamená potvrdenie o predaji alebo potvrdenie o platbe. Nezabudnite do nich zaznamenať tieto body: číslo a dátum transakcie, názov organizácie, adresu obchodu, zakúpený tovar / služby, prijatú sumu, postavenie a podpis zamestnanca, ktorý dokument vydal. Môžete si tiež vytvoriť svoju vlastnú podobu dokumentu zahrnutím potrebných funkcií do dokumentu.

4

Bez registračnej pokladnice sa môžete obísť, ak vaša spoločnosť pracuje iba bankovým prevodom. V takom prípade kupujúci prevedie peniaze na účet IP, z ktorého sú zaplatené všetky dane požadované zákonom.

5

Môžete využívať služby organizácií, ktoré dodávajú a prijímajú platby za vaše produkty. Takéto spoločnosti fungujú pomocou mobilných registračných pokladníc a pri kúpe určite vydajú potvrdenie. Všetky výnosy sa prevádzajú na váš bežný účet, z ktorého je daň zaplatená. Účtuje sa aj percento v prospech prepravnej spoločnosti (od 1, 5 do 5%). Táto metóda vás oslobodzuje od mnohých obáv z pokladnice a dokladov súvisiacich s jej predajom.

  • Zrušenie registračných pokladníc pre IP
  • ako pracovať bez pokladnice

Odporúčaná