obchodné

Ako odôvodniť straty

Ako odôvodniť straty

Video: Belgrade with Boris Malagurski | HD 2024, Júl

Video: Belgrade with Boris Malagurski | HD 2024, Júl
Anonim

V niektorých vykazovaných obdobiach spoločnosť niekedy vykazuje stratu v daňovom priznaní. V takom prípade môže daňový inšpektorát požiadať o zdôvodnenie nerentabilného vykazovania. V takom prípade by ste mali dôkladne zvážiť uvedené informácie a prijať určité opatrenia na vyriešenie problému.

Image

Návod na použitie

1

Preštudujte si články daňovej legislatívy, ktorá ustanovuje rôzne opatrenia na straty v podniku. Dbajte na článok 88 ods. 3 daňového poriadku Ruskej federácie, v ktorom sa uvádza, že v prípade chyby v samotnom daňovom priznaní alebo v prípade predloženia protichodných dokladov, ktoré môže daňovník pripojiť, musí byť napísané vysvetlenie. Zákon však nehovorí nič o nerentabilnom vykazovaní, a preto sa inšpekcia odvoláva na vyššie uvedený odsek zákona, ktorý vyžaduje vysvetlivku, ktorá odkazuje na nesprávne výpočty príjmov a výdavkov.

2

Napíšte vysvetlenie. Zároveň majte na pamäti, že musí mať svojvoľnú formu a musí byť adresovaná vedúcemu daňového úradu. Vysvetlenie musí nevyhnutne obsahovať dôvody, ktoré odrážajú vznik straty v dôsledku finančnej ekonomickej činnosti spoločnosti za uplynulý rok (alebo iné obdobie).

3

Analyzujte, čo vo vašom prípade možno považovať za platné odôvodnenie dane. Oznámte, že prostriedky boli vynaložené na rozvoj spoločnosti. Tento dôvod je ideálny pre nový podnik, pretože na začiatku svojej vlastnej činnosti by mohol čeliť veľkej konkurencii, hľadaniu dodávateľov a potrebe rozvoja.

4

Pozrite si niektoré špecifické neštandardné operácie (ak existujú). Tento dôvod môže ospravedlniť veľa nepredvídaných výdavkov v stabilnej spoločnosti. Môžete tak naznačiť, že vaša spoločnosť zvládla nové výrobné alebo rekonštruované aktíva (dlhodobý majetok spoločnosti), čo so sebou prinieslo zvýšenie nákladov a pokles predaja.

5

Straty môžete odôvodniť stratou dôležitých protistrán, ktoré tvorili najväčšiu časť zisku. Okrem toho môže byť základom neziskovosti zníženie príjmov spoločnosti. Môžete napríklad napísať, že sa organizácia rozhodla dočasne znížiť ceny tovaru s cieľom zvýšiť konkurencieschopnosť.

Odporúčaná