management

Ako hodnotiť obchod

Ako hodnotiť obchod

Video: TOP 20 Nejlepších Parkour Skoků ze série Učím Youtubery Parkour 2024, Júl

Video: TOP 20 Nejlepších Parkour Skoků ze série Učím Youtubery Parkour 2024, Júl
Anonim

Každý podnikateľ chváli svoj vlastný obchod a služby v ňom. Kupujúci majú často opačný názor. Ak chcete hodnotiť obchod z hľadiska zákazníkov, musíte sa naň pozrieť očami náhodného okoloidúceho. Takéto hodnotenie sa používa na zlepšenie obchodu s cieľom zvýšiť jeho ziskovosť.

Image

Návod na použitie

1

Vyhodnoťte, ako obchod vyzerá z ulice. Je potrebné pochopiť, či majú okoloidúci túžbu ísť dovnútra. Pomocou internetu zistite, ako sú rámy západných výkladov orámované. Berte na vedomie najúspešnejšie možnosti. Navrhnite vstupné a výlohy rôznymi spôsobmi a v každom prípade stanovte počet ľudí, ktorí vstúpili do obchodu. Dozviete sa teda, ako správne vyhodnotiť vzhľad obchodu.

2

Oceniť prvý dojem zákazníka pri vstupe do obchodu. Niektoré obchody, hotely používajú dobrú recepciu. Najímajú osobu, ktorá má iba jednu povinnosť - otvoriť dvere ľuďom a usmievať sa. To vytvára pozitívny prvý dojem. Ľudia nechcú opustiť príjemné prostredie. Zamyslite sa nad spôsobmi ovplyvnenia príležitostných a pravidelných návštevníkov. V každom prípade zaznamenajte čas, ktorý ľudia strávia v obchode. Dozviete sa teda, ako správne vyhodnotiť prvý dojem.

3

Ohodnoťte rýchlosť služieb a spokojnosť zákazníkov. V niektorých kaviarňach a reštauráciách sú ľudia pripravení čakať, kým nebude stôl prázdny, pretože sú dobre podávané. Pochopte, či sú ľudia vo vašom obchode pripravení čakať alebo rýchlo odísť v prípade, že čakáte na frontu. V každom experimente zaznamenajte reakciu ľudí. Naučíte sa správne merať spokojnosť so službami.

4

Najmite osobu, ktorá sa so zákazníkom po uskutočnení nákupu porozpráva. Spätná väzba zaručuje spoľahlivé hodnotenie obchodu. Ak sú ľudia pripravení vrátiť sa a vrátiť sa na nové nákupy, činnosti obchodu fungujú dobre.

Užitočné rady

Pred vstupom na obchodnú plochu zaveste veľké zrkadlo, aby predajcovia videli sami seba od hlavy až k päte. Na zrkadlo napíšte pripomenutie úsmevu. Pomôže to predajcom vyzerať elegantne a príjemne. Ceny obchodu sa výrazne zlepšia.

Odporúčaná