management

Ako vytvoriť obchodný tím

Ako vytvoriť obchodný tím

Video: Ako viesť obchodný tím - "Skúška zdatnosti" 2024, Júl

Video: Ako viesť obchodný tím - "Skúška zdatnosti" 2024, Júl
Anonim

Komerčný podnik, ktorý si ako svoju špecializáciu zvolil obchod, sa neobíde bez obchodného oddelenia. Fázy vzniku a formovania tohto oddelenia navyše priamo súvisia s rozvojom podnikania. Preto budete musieť po nahromadení zákazníckej základne vytvoriť obchodné oddelenie.

Image

Návod na použitie

1

Po vytvorení spoločnosti sa generálny riaditeľ a vlastník firmy spravidla osobne podieľajú na získavaní zákazníkov a predaji. Vzhľadom na úspešný vývoj záležitostí je dôležité nenechať si ujsť okamih, keď je potrebné vytvoriť obchodné oddelenie jednoducho preto, že ako generálny riaditeľ jednoducho nemáte dostatok času na prácu so starými zákazníkmi, nehovoriac o získavaní nových.

2

V závislosti od rozsahu podnikania je minimálny odporúčaný počet predajov 5 ľudí, z ktorých jeden, a pokiaľ možno dvaja, sú manažéri. Títo ľudia by mali nielen podporovať pôvodne vyvinutú zákaznícku základňu, ale mali by sa tiež zapájať do získavania nových zákazníkov. Táto práca by sa mala vykonávať aj pomocou „studených“ telefónnych hovorov, keď prebieha komunikácia s osobou, ktorá nikdy nekontaktovala vašu spoločnosť.

3

Zamestnanci tohto oddelenia za priaznivých podmienok začínajú každý mesiac prinášať do spoločnosti nových zákazníkov, obsluhovať starých a uzatvárať servisné zmluvy. Teraz vašou úlohou nie je nechať si ujsť okamih, keď sa prilákanie nových zákazníkov, spojené s ďalším úsilím, stane záťažou pre pracovníkov predaja. Klientská základňa nahromadená do tohto času sa pre nich stane dosť. V tomto okamihu sa môžete stretnúť s určitým druhom sabotáže a napriek stále vysokým ziskom bude vaša firma očakávať stagnáciu.

4

Nenechajte si ujsť tento dôležitý okamih a vytvorte klientske oddelenie, do ktorého prenesiete funkcie pre servis existujúcej klientskej základne. Preskúmajte funkcie pracovníkov predaja, zvyšujte platy, motivujte ich a stanovujte im nové úlohy. Stimulujte ich úsilie pri hľadaní nových zákazníkov a trhov. Možno bude mať zmysel mierne zmenšiť veľkosť tohto oddelenia a presunúť niektorých zamestnancov do klientskeho oddelenia. Od tejto chvíle si môžete myslieť, že vytvorenie obchodného oddelenia vo vašej spoločnosti je dokončené.

Odporúčaná