Obchodné riadenie

Ako vytvoriť partnerstvo

Ako vytvoriť partnerstvo

Video: Kurz partnerské astrologie 2018/19 - úvodní hodina 1. 2024, Júl

Video: Kurz partnerské astrologie 2018/19 - úvodní hodina 1. 2024, Júl
Anonim

Neziskové partnerstvo je typ neziskovej organizácie, ktorej činnosť nie je zameraná na dosiahnutie zisku a je založená na členstve. Zakladateľmi partnerstiev môžu byť právnické a fyzické osoby. Neziskové partnerstvo sa môže zaoberať podnikateľskou činnosťou, ale iba pod podmienkou, že z neho budú plynúť príjmy na účely uvedené v charte.

Image

Návod na použitie

1

Za účelom vytvorenia neziskového partnerstva musíte spolu so zakladateľmi rozhodnúť o jeho vytvorení. Počet zakladateľov neziskového partnerstva nie je zákonom obmedzený, ale musia existovať najmenej dvaja z nich. Na stretnutí zakladateľov musíte urobiť rozhodnutie o vytvorení partnerstva. Tam zvážte otázku vypracovania charty a uzavretia spoločenskej zmluvy. Uzatvorenie zmluvy nie je povinný postup. Môže sa to urobiť iba na žiadosť zakladateľov.

2

Nezabudnite, že charta neziskového partnerstva by mala obsahovať informácie o postupe riadenia partnerstva, zložení a kompetenciách riadiacich orgánov, postupe distribúcie majetku zostávajúceho po likvidácii organizácie. Okrem toho by charta mala obsahovať informácie o pobočkách a zastupiteľských úradoch nekomerčného partnerstva, postup pri formovaní majetku, podmienky a postup pri vstupe do organizácie atď.

3

Pri registrácii partnerstva sa obráťte na registračný orgán s príslušným vyhlásením a priložte k nemu tieto dokumenty: - rozhodnutie zakladateľov o založení nekomerčného partnerstva, - charta nekomerčného partnerstva, - zakladateľská zmluva, ak bolo rozhodnuté o jej príprave, - zápisnica zo schôdze zakladateľov s rozhodnutie o založení právnickej osoby. Mal by schváliť chartu právnickej osoby a záležitosti týkajúce sa voľby riadiacich orgánov.

4

Pri vstupe do partnerstva musia účastníci previesť v ich prospech majetok potrebný na splnenie zákonných cieľov. Majetok sa môže vytvoriť aj na úkor členských poplatkov, ktorých postup je stanovený v charte. Členské poplatky sa spravidla platia v hotovosti. Zároveň však majte na pamäti, že majetok prevedený do partnerstva v zariadení sa vracia, keď účastník odíde, a majetok prevedený vo forme členských poplatkov sa nevracia.

Odporúčaná