obchodné

Ako určiť konkurencieschopnosť produktu

Ako určiť konkurencieschopnosť produktu
Anonim

Každý produkt, ktorý sa dnes uvádza na trh, má určitú úroveň a ukazovateľ konkurencieschopnosti. Tento ukazovateľ odráža mieru príťažlivosti výrobku pre konkrétneho spotrebiteľa. Konkurencieschopnosť určitých je vo všeobecnosti určovaná obchodnými parametrami, spotrebiteľskými a ekonomickými parametrami.

Image

Návod na použitie

1

Na výpočet ukazovateľov konkurencieschopnosti určitého produktu vyberte jeho analóg, ktorý existuje na predajnom trhu (pre konkrétny trh av určitom časovom okamihu).

2

Zhodnoťte spotrebiteľské vlastnosti podobného konkurenčného produktu. Zistite, ako spĺňa a do akej miery vyhovuje potrebám.

3

Analyzujte funkcie - hlavné a doplnkové (ak ich subjekt vykonáva).

4

Vyhodnoťte funkcie (podobnosti a rozdiely) veci, ktorej konkurencieschopnosť si ceníte a veci, ktoré s ňou súťažia.

5

Zistite, ako dlho je tento produkt alebo skôr jeho potenciál dlhodobý. Nezabudnite, že ak má byť položka dlhodobo konkurencieschopná, musí zostať atraktívna tak dlho, ako je to možné.

6

Analyzujte a porovnajte cenovú výkonnosť svojho produktu a podobného konkurenčného produktu. Upozorňujeme, že s významnými rozdielmi v cene týchto dvoch výrobkov by sa v záujme zabezpečenia a udržania ukazovateľov konkurencieschopnosti mala vyskytnúť určitá kompenzácia z dôvodu možných dodatočných funkcií, možnosti využitia širšej a rozvinutejšej služby.

7

Vyhodnoťte ergonomické parametre tohto produktu.

8

Definujte a vyhodnotte estetické parametre a ukazovatele produktu. Analyzujte, ako tento subjekt spĺňa všeobecne uznávané štátne normy a technické predpisy.

9

Vytvorte tabuľku, v ktorej zadáte všetky údaje získané počas analýzy. Vykonajte porovnávací test. Urobte náležité závery o konkurencieschopnosti konkrétneho výrobku, ako aj o možnom zvýšení týchto ukazovateľov.

Užitočné rady

Ak analýza nebola v prospech produktu, je lepšie myslieť na zastavenie jeho propagácie a predaja. Zisky nemusia napĺňať vaše potreby. Alebo premýšľajte o tom, ako dať veci druhý život - vytvorte nový dizajn.

Odporúčaná