obchodné

Ako určiť náklady na výmenu

Ako určiť náklady na výmenu

Video: Kontrola a výmena pohonu 2024, Júl

Video: Kontrola a výmena pohonu 2024, Júl
Anonim

Odpisy zariadení, budov znamenajú prepočítanie počiatočných nákladov. Investičný majetok nadobudnutý v rôznom čase sa odlišne odráža v súvahe podniku. V procese používania sú fixné aktíva predmetom precenenia, aby sa zistili ich reprodukčné náklady.

Image

Návod na použitie

1

Vytvorte zoznam fixných aktív, ktoré je potrebné preceňovať vo vašom podniku. Fixné aktíva zahŕňajú: budovy, štruktúry, výrobné zariadenia, stroje, to znamená všetky fondy, ktoré tvoria fyzický kapitál podniku.

2

Použite jednu z dvoch metód precenenia fixných aktív. Určite náhradnú hodnotu indexovaním historických nákladov na základe výšky odpisov. Na tento účel zistite počiatočné náklady na fixný majetok. Pozostáva z ceny zaplatenej pri kúpe, ako aj z prepravných a iných nákladov potrebných na uvedenie investičného majetku do prevádzky. Pri určovaní počiatočných nákladov sa zohľadňujú všetky náklady, ktoré vzniknú počas inštalácie, výroby dlhodobého majetku. Nezahŕňajte však do tohto ukazovateľa daň z pridanej hodnoty. Nezahŕňajú všeobecné náklady a podobné náklady do počiatočných nákladov, pokiaľ priamo nesúvisia s obstaraním dlhodobého majetku.

3

Ak sa vypočítajú počiatočné náklady a je známy index precenenia, vypočítajte náklady na výmenu pomocou nasledujúceho vzorca:

Fv = Fp * Nper, kde

Fv - reprodukčné náklady vyjadrené v rubľoch, - počiatočné náklady vyjadrené v rubľoch a

Miera precenenia.

Venujte pozornosť

Reprodukčné náklady po precenení dlhodobého majetku sa nazývajú historické náklady.

Užitočné rady

Výpočet nákladov na výmenu sa pre organizáciu nevyžaduje. Tento postup sa môže opakovať v podniku najviac jedenkrát za rok, pričom 1. január sa považuje za začiatok roka. Každá spoločnosť má vo svojich účtovných zásadách právo zostaviť nezávisle zoznam dlhodobého majetku, ktorý potrebuje prepočítanie reprodukčných nákladov za určité časové obdobie.

  • Precenenie dlhodobého majetku
  • náklady na výmenu budovy
  • Náklady na výmenu sú náklady na podobné

Odporúčaná