Obchodné riadenie

Ako organizovať outsourcing

Ako organizovať outsourcing

Video: 7th Outsourcing Stars Gala - Poznan 23.01.2020 2024, Júl

Video: 7th Outsourcing Stars Gala - Poznan 23.01.2020 2024, Júl
Anonim

Domáce spoločnosti sa čoraz viac uchýlili k službám outsourcingových organizácií. Ich hlavnou úlohou je vykonávať niektoré funkcie zákazníckej spoločnosti. Aby outsourcing priniesol vášmu podniku zisk a nestal sa chybou, musíte vedieť, ako ho správne zorganizovať.

Image

Návod na použitie

1

Vykonajte dôkladnú analýzu trhu outsourcingových spoločností. To je nevyhnutné, aby ste si mohli zvoliť ten, ktorý bude úlohy, ktoré vám boli pridelené, vykonávať najefektívnejšie. Outsourcers, na rozdiel od dodávateľov, sú najímaní dlhodobo. Spravidla sa s nimi uzatvára dohoda najmenej na jeden rok. Preto si musíte byť istí, že si vyberiete.

2

Definujte funkcie, ktoré plánujete preniesť do rúk vybranej spoločnosti. Väčšina organizácií, ktoré sa snažia zbaviť rutinnej práce, odhadzuje nadmerné objemy na plecia subdodávateľov. To môže viesť k tomu, že spoločnosť si nebude dobre plniť svoje povinnosti a stratíte viac, ako by ste mohli získať.

3

Poskytnite outsourcingom informácie o tom, ako vidíte výsledok ich činnosti. Mali by vedieť, o čo by sa mali usilovať, aké úlohy sú im stanovené. Väčší počet spoločností poskytujúcich outsourcing sa snaží realizovať projekty na kľúč. Vyžaduje sa od vás iba úloha a výkonní umelci sami rozhodnú, ako a čo musia urobiť.

4

Uveďte kritériá, podľa ktorých určíte priebežné výsledky práce. Ak si nie ste úplne istí kompetenciami a profesionalitou organizácie vybranej ako outsourcing, pravidelne kontrolujte postup práce, ktorú vykonáva. Tento prístup vám pomôže včas vykonať zmeny v činnosti subdodávateľov.

5

Poskytnite všetky potrebné informácie na úspešnú implementáciu prenesených funkcií. Majte však na pamäti, že ak nebudete postupovať podľa postupu práce, je pravdepodobné, že nastane situácia, ktorá vás spojí so službami tejto konkrétnej outsourcingovej spoločnosti.

6

Zostavte svoju prácu takým spôsobom, že kedykoľvek budete môcť prevziať späť funkcie priradené outsourcingom. Je to nevyhnutné na získanie stabilnej pozície v prípade ukončenia zmluvy a nenájdete nových externých dodávateľov.

Súvisiaci článok

Ako zadávať zákazky

Odporúčaná