obchodné

Ako organizovať fond

Ako organizovať fond

Video: Prague Climate Talks: Fond spravedlivé transformace 2024, Júl

Video: Prague Climate Talks: Fond spravedlivé transformace 2024, Júl
Anonim

Mimovládny fond často pôsobí ako účinný nástroj v oblasti spoločenských aktivít, ale na jeho vytvorenie je potrebné prejsť celým radom povinných postupov a presvedčiť štátne štruktúry o jeho dôveryhodnosti. Odporúča sa začať s registráciou fondu pod prísnym vedením profesionálnych právnikov, aj keď všeobecnú štruktúru jeho organizácie možno predložiť iba v niekoľkých kritických krokoch.

Image

Budete potrebovať

  • Protokol zo stretnutia, na ktorom sa rozhodlo o vytvorení fondu
  • Charta nadácie
  • Dokumenty potvrdzujúce právo zriaďovateľov používať adresu sídla fondu
  • Osvedčenie o registrácii fondu v zjednotenom štátnom registri právnických osôb
  • Osvedčenie o pridelení do fondu DIČ
  • Osvedčenie o registrácii fondu v Rosstatu
  • Bankový účet

Návod na použitie

1

Zhromaždiť a predložiť ministerstvu spravodlivosti niekoľko základných dokumentov spolu s vyplneným formulárom žiadosti. Medzi nimi: protokol zo stretnutia zakladateľov, na ktorom bolo prijaté rozhodnutie o vytvorení súkromného fondu, bola vypracovaná charta fondu, všetky dokumenty potvrdzujúce zákonnosť použitia adresy sídla fondu uvedenej v protokole. Zaplaťte štátny poplatok a priložte prijatie platby k dokumentom a žiadosti.

2

Počkajte, kým ministerstvo spravodlivosti nerozhodne o vytvorení fondu a prevedie dokumenty orgánom Federálnej daňovej služby, ktorá eviduje finančné prostriedky, ako aj iným právnickým osobám, a zaregistruje ich tak, že ich zapíše do zjednoteného štátneho registra.

3

Získajte osvedčenie ministerstva spravodlivosti o tom, že váš súkromný fond je zapísaný v štátnom registri a ktorý sa vydáva na základe údajov získaných od daňovej služby (registračného orgánu). Ministerstvo spravodlivosti oznámi zriaďovateľom skutočnosť registrácie hneď po tom, ako dostanú údaje z „dane“.

4

Vložte nový neštátny fond pre daňové účtovníctvo do orgánov Federálnej daňovej služby, vyberte daňový systém a získajte osvedčenie o pridelení pre DIČ. Je tiež potrebné sa zaregistrovať na miestnom úrade v Rosstatu.

5

Otvorte bežný účet, ktorý musí mať súkromný fond, ako každá právnická osoba, predtým, ako ste vybrali banku a menu. Informujte daňový úrad, v ktorom bol fond zaregistrovaný. Od tejto chvíle je vaša nadácia plnoprávnou právnickou osobou a môže začať svoju činnosť.

Užitočné rady

Pamätajte, že nie všetky fondy môžu používať zjednodušený daňový systém - investičný fond a cieľový kapitálový fond nemôžu v rámci tohto systému platiť dane.

Počet zakladateľov fondu žiadnym spôsobom neupravuje súčasný postup vo všetkých prípadoch s výnimkou jedného - verejný fond pozostávajúci zo zakladateľov musí mať najmenej tri osoby.

Ako získať peniaze na chrám? Vytvorenie stránky „Charita

Odporúčaná