obchodné

Ako zorganizovať vydavateľstvo

Ako zorganizovať vydavateľstvo

Video: David Steindl Rast: Brat David v Bratislave 2024, Júl

Video: David Steindl Rast: Brat David v Bratislave 2024, Júl
Anonim

Papierové nosiče sľubujú rýchlu smrť v dôsledku príchodu moderných technológií. Napriek tomu ľudia naďalej čítajú a kupujú knihy. Preto je vydavateľská činnosť v Rusku obrovským úspechom. Chcete vyskúšať sami seba v tejto oblasti a zorganizovať vydavateľstvo?

Image

Návod na použitie

1

Definujte ciele vydavateľa, smer, ktorým bude pracovať. Aké knihy chcete produkovať: vzdelávacia literatúra, fikcia. Úzko zameraný rámec žánrov by mal byť určený iba veľkým vydavateľom. Kto bude vašim cieľovým publikom, ktorých autorov by ste chceli zverejniť? Zvážte, ako plánujete dodávať knihy čitateľom, prostredníctvom ktorých bodov môžete predávať produkty.

2

Vypočítajte si svoje náklady. Vydavateľská činnosť sa považuje za pomerne lacnú. Náklady na vydanie jednej knihy sa v priemere rovnajú doláru. Spočiatku budete musieť investovať asi 5-10 tisíc dolárov.

3

Zaregistrujte spoločnosť, právnickú osobu. Budete potrebovať licenciu vydavateľa. Poskytuje vám právo priradiť čísla ISBN ku knihám vydaným vydavateľom.

4

Zamyslite sa nad kanceláriou a pracovníkmi. Vydavateľstvo sa mnohým javí ako pôsobivá budova s ​​množstvom kníh a množstvom ľudí. V skutočnosti máte dosť malej kancelárie s niekoľkými počítačmi. Softvér pre druhé programové usporiadanie, textové editory. Ušetrite pri nákupe licencovaného zariadenia, v prípade vydavateľa to môže viesť k veľkým problémom. Zamestnanci budú potrebovať niekoľko redaktorov, korektorov, návrhárov rozloženia.

5

Vyhľadajte predajné miesta produktu. Môžete rokovať s veľkými reťazcami, ale nikto nezaručuje dobré umiestnenie vašich kníh. Zamyslite sa nad kúpou vlastného kníhkupectva. Ak to nie je obchod, potom aspoň malý kiosk.

6

Zabezpečte akúkoľvek tlačiareň. Pri výbere porovnajte ceny a kvalitu výrobkov. Vypočítajte, či je lacnejšie kúpiť tlačové zariadenie a najať niekoľko zamestnancov, aby s ním spolupracovali. Možno, že tlačenie kníh sami bude ziskovejšia.

7

Otvorte svoje stránky. V súčasnosti žiadna spoločnosť, ktorej informácie sa nedajú nájsť na internete, nevyvoláva dôveru. Okrem toho potrebujete web na vyhľadávanie nových autorov a inzerovanie publikovaných kníh.

Odporúčaná