Druhy činností

Ako usporiadať klzisko

Ako usporiadať klzisko

Video: Hokejisti už druhí 2024, Júl

Video: Hokejisti už druhí 2024, Júl
Anonim

Jednou z najobľúbenejších zimných radovánok nielen pre deti, ale aj pre dospelých je korčuľovanie. Pri správnom prístupe k organizácii podnikania môže byť otvorenie klziska veľmi výhodné.

Image

Budete potrebovať

  • - podnikateľský plán;

  • - registračné dokumenty;

  • - klzisko;

  • - reklama;

  • - zamestnanci;

  • - vybavenie, lavičky, brány atď.

Návod na použitie

1

Ak chcete otvoriť akékoľvek podnikanie, musíte napísať podnikateľský plán. Počíta investície, fixné a variabilné náklady, obrat, zisk. Pri výpočte nezabudnite vziať do úvahy vlastnosti vášho regiónu.

2

Zaregistrujte sa na daňovom úrade v mieste organizácie. Môžete sa stať samostatným podnikateľom alebo založiť právnickú osobu. Nezabudnite si vybrať daňový systém, ktorý je pre vás výhodný, a napíšte vyhlásenie.

3

Samozrejme si môžete postaviť nový vonkajší alebo vnútorný klzisko, ale ak chcete ušetriť čas a peniaze, je lepšie prenajať si už existujúci. Vo väčšine miest existujú klziská, ktoré sú v zlom stave, a to je presne to, čo potrebujete.

4

Vykonajte kozmetickú opravu klziska, nainštalujte brány, lavičky, kabínu na odkladanie zariadení a umiestnenie ovládača. Postarajte sa o osvetlenie a hudbu.

5

Kúpiť vybavenie na prenájom. Môže to byť hokej a krasokorčule, puky, kluby a ďalšie doplnky.

6

Prijímajte zamestnancov. Budete potrebovať niekoľko kontrolórov a strážcov. Na korčuliarov nie sú kladené žiadne špeciálne požiadavky, môžete si najať študentov aj dôchodcov, ktorí výrazne znížia rozpočet.

7

Vytvorte cenník služieb. Okrem požičovne si môžete zariadiť platený vstup. Je vhodné, aby toto množstvo nebolo príliš veľké, aby bola klzisko dostupné mladým ľuďom takmer denne.

8

Umiestnite reklamu na štadión do miestnych masmédií, distribuujte letáky, ukladajte plagáty na preplnené miesta mládeže a detí. Ak má vaše mesto web alebo fórum, nezabudnite tam zverejniť informácie o novej zábave.

Užitočné rady

Priťiahnuť viac nových zákazníkov, a starí nestratili záujem o štadión. Pravidelne organizujte rôzne žrebovania a súťaže v krasokorčuľovaní a hokeji pre neprofesionálov. Môžete si nechať zaplatiť účasť a potom dať víťazovi vybranú sumu.

Odporúčaná